Κόνιτσα: Έλληνες οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης εναντίον ανήλικων Αφγανών

Κόνιτσα: Έλληνες οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης εναντίον ανήλικων Αφγανών

Έλληνες, τρεις από τους οποίους ανήλικοι, ήταν οι κουκουλοφόροι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης και τον άγριο ξυλοδαρμόσε βάρος ανήλικων προσφύγων από το Αφγανιστάν, που είχε γίνει το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής στην Κόνιτσα!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρη στην έρευνα του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν τέσσερις από τους δράστες, ένας 30χρονος και τρεις 17χρονοι, ενώ παραμένει άγνωστος ένας ακόμη που πήρε μέρος στην επίθεση στο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ της περιοχής και η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίησή του.

Οι πέντε δράστες επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των ανήλικων προσφύγων οι οποίοι διαμένουν στην τοπική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων φορώντας κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα, με τα οποία τους χτύπησαν με αποτέλεσμα ένας ανήλικος να υποστεί κάταγμα στο χέρι και εκδορές στα πόδια και ένας ακόμη να πάθει ισχυρό νευρικό κλονισμό. Έτσι, μεταφέρθηκαν αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Δουρούτη» απ’ όπου αποχώρησαν το επόμενο πρωί.

Σε βάρος των δραστών σχηματίζεται δικογραφία για απρόκλητη σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και κλοπή κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική κατηγορία του ρατσιστικού χαρακτήρα και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα