Ορφανές άδειες: Οριστικοποιήθηκε η τελική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων

Ολοκληρώνεται μέσα στον μήνα Φεβρουάριο το σίριαλ με τις δύο ορφανές άδειες γενικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» η 25η Φεβρουαρίου θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η εταιρεία Alter Ego δεν είχε εμφανιστεί στο ΕΣΡ μέχρι την προηγούμενη Τρίτη.

Όμως όπως επισημαίνεται αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα λάβει η εταιρεία μέρος στη διαδικασία. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης της εταιρείας στις 28 Δεκεμβρίου το μετοχικό της κεφάλαιο μειώθηκε κατά 7.862.500 ευρώ προκειμένου να συμψηφιστούν οι ζημιές από προηγούμενες χρήσεις.

Πρέπει να πούμε ότι η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η μόνη που έχει εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για μία από τις άδειες.

Η ισχύς της κάθε άδειας είναι δεκαετής και το τίμημα θα είναι όπως και την πρώτη φορά 35 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνει ότι εφόσον εμφανιστούν περισσότεροι από δύο διεκδικητές τότε θα γίνει δημοπρασία.

Το τίμημα των 35 εκατομμυρίων ευρώ που κοστίζει η κάθε άδεια, αυτό θα πρέπει να καταβληθεί σε 10 ετήσιες ισόποσες δόσεις με την πρώτη εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη του οριστικού υπερθεματιστή. Οι επόμενες δόσεις θα πρέπει να καταβάλλονται εντός Ιανουαρίου κάθε ημερολογιακού έτους.

Μετά την ολοκλήρωση του φακέλου αιτήσεων συμμετοχής το ΕΣΡ συντάσσει προσωρινό κατάλογο όσων πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και στη συνέχεια τον οριστικό.

Πηγή: topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα