Κούκλατζης - Μητρετώδης: Πού ζήτησαν να μετατεθούν και πού θα τοποθετηθούν εν τέλει

Κούκλατζης - Μητρετώδης: Πού ζήτησαν να μετατεθούν και πού θα τοποθετηθούν εν τέλει

Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους βρίσκονται οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης, μετά την απελευθέρωσή τους από τους Τούρκους.

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές.

Σύμφωνα όμως με το Evros-news.gr, οι δυο στρατιωτικοί είχαν ζητήσει να μετατεθούν στο εξωτερικό ωστόσο, το αίτημα τους απορρίφθηκε. Θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα γιατί υπάρχει σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν κατά την σύλληψη τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του evros-news.gr ο Άγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε «ειδικό σχολείο», κάτι που είχε προσπαθήσει να πετύχει από τον περασμένο Ιανουάριο, όμως ήρθε δεύτερος στη σχετική διαδικασία και έχασε τη μετάθεση.

Ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, φέρεται να ζήτησε να πάει στην Κύπρο, όμως ούτε το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό.

Οι δύο στρατιωτικοί θα συνεχίσουν σε Μονάδα Μηχανικού στον Λαγό Διδυμοτείχου. Προφανώς η στρατιωτική ηγεσία θεώρησε ότι η μετάθεση τους στο εξωτερικό θα έστελνε… λάθος μηνύματα στο υπόλοιπο προσωπικό.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα