Η έκθεση της αστυνομίας για τον Σαββίδη. Καμία αναφορά στο όπλο!

Η έκθεση της αστυνομίας για τον Σαββίδη. Καμία αναφορά στο όπλο!

Καμία αναφορά στο όπλο του Ιβάν Σαββίδη στην έκθεση της αστυνομίας που κατά τα... άλλα περιγράφει λεπτομερώς την εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο στην Τούμπα. Μάλιστα η έκθεση «εκθειάζει» τις προσπάθειες των αστυνομικών αλλά και της προσωπικής του φρουράς να τον απομακρύνουν!

Σύμφωνα με την Έκθεση της Αστυνομίας, αναγράφεται με λεπτομέρειες η εισβολή (παραγρ.3) του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, σημειώνεται πως ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εισήλθε στο γήπεδο και κινήθηκε προς το κέντρο, παρουσία της προσωπικής του ασφάλειας. Η έκθεση κάνει λόγο για  προτροπή της Αστυνομίας αλλά και των δικών του ανθρώπων (!) να  απομακρυνθεί από το κέντρο ενώ την ώρα που απομακρυνόταν, έκανε κίνηση προς τον πάγκο της ΑΕΚ αλλά και πάλι με την παρέμβαση των Αστυνομικών Δυνάμεων και των ανθρώπων της ασφαλείας του, οδηγήθηκε προς την φυσούνα...

Περιγράφεται μέσω της έκθεσης μια ακόμη προσπάθεια προσέγγισης του Ιβάν Σαββίδη προς τον πάγκο της ΑΕΚ, προτού ο διαιτητής και οι δυο ομάδες πάρουν το δρόμο για τα αποδυτήρια για να ακολουθήσει η οριστική διακοπή του αγώνα από τον Κομίνη αρκετή ώρα αργότερα.

Η έκθεση της αστυνομίας

Για το αντικείμενο του θέματος γνωρίζονται τα ακόλουθα:

1. Την Κυριακή (11-03-2018) και ώρα 19.30, στο γήπεδο Τούμπας διεξήχθη ο αγώνας ποδοσφαίρου στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Super League 2017-18, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ – Π.Α.Ε Α.Ε.Κ

-Οι φίλαθλοι της ομάδας Π.Α.Ο.Κ που εισήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανήλθαν στις 28.000 ενώ δεν παρακολούθησαν τον αγώνα φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

-Λειτούργησαν όλες οι θύρες του γηπέδου

2. – Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, κατόπιν επίτευξης τέρματος της γηπεδούχου ομάδας και εξ αφορμής της γενικότερης αμφισβήτησης και της επικρατούσας την δεδομένη χρονική στιγμή έντασης, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ιωάννης, συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε προς το κέντρο αυτού. Κατόπιν προτροπής της προσωπικής του ασφάλειας και με την παρέμβαση Αστυνομικών Δυνάμεων απομακρύνθηκε από το κέντρο του γηπέδου και αποχωρώντας κινήθηκε προς τον πάγκο της Α.Ε.Κ, όταν και πάλι με την προτροπή των συνοδών της ασφαλείας και την παρέμβαση της Αστυνομίας, κινήθηκε με κατεύθυνση την φυσούνα των αποδυτηρίων. Λίγο πριν την αποχώρησή του, κινήθηκε εκ νέου με πρόθεση προσέγγισης των εκπροσώπων της φιλοξενούμενης ομάδας. Ακολούθως, ο διαιτητής και οι αποστολές των δυο ομάδων αποχώρησαν στα αποδυτήρια τους και περί ώρα 23.30, ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα.

3. – Για τα διαδραματισθέντα στο ως άνω γήπεδο διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Υ.Α.Β.Α.Χ) της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

4.-Κατόπιν των προεκτεθέντων, παρακαλούμε για την ενημέρωση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου.

Εν τω μεταξύ έχει δοθεί εντολή για διοικητική διερεύνηση για τις ενέργειες του υπαρχιφύλακα συνοδού αστυνομικού του Ιβάν Σαββίδη, μετά τα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μπήκε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο συνοδός αστυνομικός παρουσιάστηκε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στην Θεσσαλονίκη για να καταθέσει, καθώς διατυπώνονται ερωτήματα για την στάση του, αφού δεν συνέλαβε τον "προστατευόμενό" του, δεν ειδοποίησε τους ανωτέρους του και εξαφανίστηκε ως "συνένοχος" μετά τα έκτροπα.

Ωστόσο, με την παρέλευση του αυτοφώρου, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, η δικογραφία είχε διαβιβαστεί αμελλητί στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Ο αστυνομικός συνοδός αναμένεται να κληθεί, ώστε να εξηγήσει την υπηρεσιακή του συμπεριφορά, να περιγράψει πως έγιναν τα περιστατικά και αν ενημερώθηκε για τις αναζητήσεις που είχαν εκδοθεί σε βάρος του. Παράλληλα, θα εξεταστεί αν θα παραμείνει στην φρουρά του Ιβάν Σαββίδη και δεν αποκλείεται να μετακινηθεί σε άλλη αστυνομική υπηρεσία.

«Δεν είδαμε το όπλο» απαντούν  αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Η οπλοφορία του προέδρου  του ΠΑΟΚ έγινε αντιληπτή από τις φωτογραφίες σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Προεδρικό Διάταγμα 141/91, άρθρο 119 που περιγράφει πότε οι αστυνομικοί προβαίνουν σε συλλήψεις κατά τη διάπραξη αυτόφωρων πλημμελημάτων. Πρέπει να συνεκτιμά τις συνθήκες και σε αυτή την περίπτωση είχαν να κάνουν με περίπου 30.000 οργισμένους φιλάθλους στα κάγκελα της Τούμπας. Ενδεχόμενη σύλληψη του κ. Σαββίδη θα πυροδοτούσε δυσάρεστες καταστάσεις

Η εποπτεύουσα Εισαγγελέας σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έδωσε εντολή για την σύλληψη του Ιβάν Σαββίδη μεταξύ 22:30-23:00 το βράδυ, αν και δεν χρειαζόταν από τη στιγμή που το αδίκημα ήταν αυτόφωρο.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα