Μερομήνια: Για έναν κρύο και πιθανόν λευκό χειμώνα προειδοποιούν τα φετινά Μερομήνια

Μερομήνια: Για έναν κρύο και πιθανόν λευκό χειμώνα προειδοποιούν τα φετινά Μερομήνια

Μερομήνια: Για έναν κρύο και πιθανόν «λευκό» χειμώνα προειδοποιούν τα φετινά Μερομήνια – Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη ανά μήνα

Σύμφωνα με τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων, ο καιρός τον Οκτώβριο αναμένεται να είναι βροχερός, ειδικά από το δεύτερο μισό του μήνα και μετά, ενώ θα υπάρχει σημαντική απόκλιση στις θερμοκρασίες του Βορρά σε σχέση με τον Νότο. Σύμφωνα με τον ίδιο, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου τα Μερομήνια δείχνουν ισχυρή κακοκαιρία που θα έχει διάρκεια και θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Τον Νοέμβριο ο καιρός θα είναι αρκετά ήπιος από πλευρά θερμοκρασιών, ωστόσο προς το τέλος του μήνα αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και κρύο.

Τον Δεκέμβρη, αναμένεται να επικρατήσουν άσχημες καιρικές συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγρίβα όσον αφορά το αυτό το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τον Ιανουάριο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού όπως φαίνεται από την ανάλυσης των Μερομηνίων θα είναι τα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Το πρώτο πενθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, ενώ στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες που θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ανάλυση των Μερομηνίων του Θεοφάνη Χατζηγρίβα έως και το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα