Αδυνάτισμα: Πέντε τροφές για να χάσετε βάρος μετά τις γιορτές

Αδυνάτισμα: Πέντε τροφές για να χάσετε βάρος μετά τις γιορτές

Οι γιορτές έφυγαν… τα κιλά όμως από τα γλυκά και τα γιορτινά τραπέζια έμειναν. Κι όλοι τώρα δίνουμε βάση στο αδυνάτισμα. Υπάρχει τρόπος να χάσουμε τα κιλά των γιορτών χωρίς να στερηθούμε την γεύση και χωρίς να πεινάσουμε. Πρέπει απλά να τρώμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε.
«Ορισμένες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος», λέει η διαιτολόγος Heather Mangieri, RD, «επειδή σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθούν να περιοριστεί η λιγούρα».

Μερικοί μάλιστα ενισχύουν τον μεταβολισμό σας. Πάρτε, λοιπόν, μαζί σας αυτήν τη λίστα όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ.


5 τροφές για αδυνάτισμα μετά τις γιορτές

1. Φασόλια
Φθηνά, χορταστικά και εύκολα στους συνδυασμούς, τα φασόλια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και αργά στην πέψη. Αυτό σημαίνει ότι αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να σας εμποδίσει να φάτε περισσότερο.


2. Σούπες
Ξεκινήστε το γεύμα σας με ένα φλιτζάνι σούπα και μπορεί να καταλήξετε να τρώτε λιγότερο. Δεν έχει σημασία αν η σούπα είναι με κομματάκια ή αν είναι πολτοποιημένη, αρκεί να έχει βάση το ζωμό. Περιορίστε τις θερμίδες στις 100 έως 150 θερμίδες ανά μερίδα. Γι’ αυτό, παραλείψτε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα