Δυνατό ανοσοποιητικό με 5 κινήσεις

Δυνατό ανοσοποιητικό με 5 κινήσεις

Ο χειμώνας δεν έρχεται μόνος, φέρνει μαζί του κρύο και αρκετές ιώσεις που το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν είναι πάντα προετοιμασμένο για να τις αποφύγει ή και να τις αντιμετωπίσει. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που όλοι μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την άμυνά μας, και έτσι οι «εισβολείς» να μας βρουν πιο δυνατούς και ανθεκτικούς.

1. Δεν θυσιάζουμε τον ύπνο μας για τίποτα
Αν κοιμόμαστε λίγο περισσότερο και λίγο πιο βαθιά από ό,τι συνήθως, επηρεάζεται αμέσως θετικά το ανοσοποιητικό μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός μας αποκαθιστά τα αποθέματα ενέργειας που έχουν καταναλωθεί μέσα στην ημέρα και αποκαθιστά τυχόν επιβαρύνσεις που έχουν δεχθεί διάφορα όργανά μας, όπως για παράδειγμα οι μύες, οι αρθρώσεις, το κυκλοφορικό και το νευρικό μας σύστημα. Ε

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν μειώνονται οι ώρες που κοιμόμαστε, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας που είναι εκεί για να μάχονται ιούς και βακτήρια μειώνονται κατά 50%.

Σε κάθε περίπτωση θα έχουμε καλύτερο ύπνο τη νύχτα εάν την ημέρα εκτεθούμε 10 με 20 λεπτά στο φυσικό φως, ακόμα κι αν έξω έχει συννεφιά, καθώς αυτή η έκθεση βοηθά στη διατήρηση του κιρκαδικού μας ρυθμού και μας δίνει ενέργεια. Θα μας βοηθήσει επίσης ένα ζεστό μπάνιο ή ντους πριν από τον ύπνο, η αποφυγή του βαριού φαγητού, του αλκοόλ και των ηλεκτρονικών συσκευών πριν από τον ύπνο.

2. Τρώμε αυτά που πρέπει..

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα