Φρίκη: Δολοφόνησαν νεαρό με αλμπινισμό επειδή ήθελαν να πουλήσουν τα μέλη του - Ισόβια στον αδερφό του

Φρίκη: Δολοφόνησαν νεαρό με αλμπινισμό επειδή ήθελαν να πουλήσουν τα μέλη του - Ισόβια στον αδερφό του

Πέντε άτομα που είχαν κριθεί ένοχα για τη δολοφονία ενός άνδρα -τα μέλη του οποίου σκόπευαν να πουλήσουν- καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη με καταναγκαστικά έργα στο Μαλάουι. Ο Macdonald Masumbuka, ο οποίος είχε αλμπινισμό, δολοφονήθηκε το 2018.

όπως αναφέρει άρθρο στο ethnos.gr Ένας από αυτούς που καταδικάστηκαν σε ισόβια ήταν ο ίδιος ο αδελφός του.

Η δολοφονία ανθρώπων με αλμπινισμό συνδέεται με τελετουργίες μαγείας, με τους ασκούμενους να πιστεύουν λανθασμένα ότι τα μέρη του σώματος του θύματος φέρνουν καλή τύχη, όπως γράφει το BBC.

Για την ανθρωποκτονία καταδικάστηκε επίσης από το Ανώτατο Δικαστήριο του Μαλάουι ένας καθολικός ιερέας, ο οποίος μαζί με άλλους τέσσερις άνδρες έλαβαν μικρότερη ποινή φυλάκισης 30 ετών.

Ο Macdonald Masumbuka εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στη νότια περιφέρεια Machinga και όταν εντοπίστηκε το πτώμα του έναν μήνα αργότερα, τα πόδια και τα χέρια του είχαν αφαιρεθεί.

Η δικαστής Dorothy NyaKaunda Kamanga δήλωσε ότι οι παράγοντες που έλαβε υπόψη της κατά την επιβολή της ποινής περιλαμβάνουν το γεγονός πως το θύμα «προδόθηκε» από κοντινά του πρόσωπα, ότι η δολοφονία του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένη και πως δολοφονήθηκε βίαια σε ένα νεκροταφείο.

Η Καθολική Εκκλησία του Μαλάουι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Muhosha από την ιεροσύνη όταν η είδηση της εμπλοκής του στην υπόθεση έγινε γνωστή για πρώτη φορά το 2018.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα