Κρεμλίνο: Θα έρθει η ώρα να γιορτάσουμε την Ημέρα της Νίκης στη Μαριούπολη

Κρεμλίνο: Θα έρθει η ώρα να γιορτάσουμε την Ημέρα της Νίκης στη Μαριούπολη

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την Παρασκευή εάν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης τη Δευτέρα στην Μαριούπολη, λέγοντας ότι ένας ευρύς εορτασμός της Ημέρας της Νίκης είναι επί του παρόντος αδύνατος για προφανείς λόγους.

Δεν μπορώ να πω αν εκ μέρους του στρατού υπάρχουν σχέδια, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN.

Ο πρώτος αναπληρωτής της προεδρικής διοίκησης της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριγιένκο, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι μια παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης φέτος στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ δεν θα μπορούσε ακόμη να πραγματοποιηθεί, αλλά η ώρα θα έρθει σύντομα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Δυτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 9 Μαΐου, μια συμβολική ημέρα για τη Ρωσία, ανοίγοντας τον δρόμο για να προχωρήσει στην εκστρατεία του.

Η 9η Μαΐου, γνωστή ως «Ημέρα της Νίκης» στη Ρωσία, τιμά την ήττα της χώρας από τους Ναζί το 1945.

Σηματοδοτείται από μια στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα και οι Ρώσοι ηγέτες στέκονται παραδοσιακά στον τάφο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα