ΝΑΤΟ: Δεν επιθυμούμε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά αν προκληθούμε θα αμυνθούμε. Τρεις απόπειρες δολοφονίας του Ζελένσκι

ΝΑΤΟ: Δεν επιθυμούμε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά αν προκληθούμε θα αμυνθούμε. Τρεις απόπειρες δολοφονίας του Ζελένσκι

Ότι το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά αν προκληθεί θα απαντήσει, σημείωσε σε σημερινές του δηλώσεις ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, υπογραμμίζοντας πως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ «απάντησαν συντονισμένα στο αίτημα μας για την συμβολή στην Ουκρανία».
Ο κ. Στόλτενμπεργκ καταδίκασε για ακόμη μια φορά τις επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων κατά του αμάχου πληθυσμού, ενώ με αφορμή την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, τόνισε τους κινδύνους που υπάρχουν και κάλεσε εκ νέου τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Ακόμη, τόνισε πως το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί πόλεμο με την Ρωσία και πως η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη είναι αμυντικού χαρακτήρα.

Ρώσος δίνει ένα εκατ. δολάρια για το «κεφάλι» του Πούτιν
Ένα εκατομμύριο δολάρια για τη σύλληψη του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, προσφέρει σε στρατιωτικούς ο Ρώσος επιχειρηματίας, Alex Konanykhin, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με μία ανάρτησή του στο LinkedIn, ο Ρώσος επιχειρηματίας, Alex Konanykhin έγραψε: «Υπόσχομαι να πληρώσω 1.000.000 δολάρια στον ή στους αξιωματικούς που, τηρώντας το συνταγματικό τους καθήκον, συλλάβουν τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου σύμφωνα με τη ρωσική και διεθνή νομοθεσία» και συμπλήρωσε:

«Ο Πούτιν δεν είναι ο Ρώσος πρόεδρος, καθώς ήρθε στην εξουσία ως αποτέλεσμα μιας ειδικής επιχείρησης ανατίναξης πολυκατοικιών στη Ρωσία, στη συνέχεια παραβίασε το Σύνταγμα εξαλείφοντας τις ελεύθερες εκλογές και δολοφονώντας τους αντιπάλους του. Ως Ρώσος πολίτης, θεωρώ ηθικό μου καθήκον να βοηθήσω τη χώρα μου. Θα συνεχίσω τη βοήθειά μου προς την Ουκρανία, στις ηρωικές προσπάθειες της να αντισταθεί στις επιθέσεις του Πούτιν», έγραψε ο Alex Konanykhin.

Εξαφανίστηκε η ανάρτησή του
Λίγο αργότερα, η ανάρτησή του εξαφανίστηκε από το Linkedln.

Η ανάρτηση συνοδευόταν από μια εικόνα με μια φωτογραφία του Πούτιν, λέγοντας: «Ζητείται: Νεκρός ή ζωντανός. Βλαντιμίρ Πούτιν για μαζικές δολοφονίες».

ΗΠΑ – Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής: «Δολοφονήστε τον Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος
Σάλο προκαλεί η δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ που κάλεσε τους πολίτες της Ρωσίας να δολοφονήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, γιατί όπως είπε έτσι θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ ζήτησε χθες Πέμπτη από «κάποιον στη Ρωσία» να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και να προσφέρει «μια μεγάλη υπηρεσία» στη Ρωσία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αρχικά ο Γκρέιαμ, ένας Ρεπουμπλικάνος, έκανε αυτή την πρόταση στη διάρκεια εμφάνισής του στην εκπομπή του Σον Χάνιτι στο Fox News.

Επανέλαβε το σχόλιό του με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, κάνοντας μια αναφορά τόσο στον Βρούτο, που πρόδωσε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα, όσο και στην αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ το 1944 από τον Γερμανό αξιωματικό Κλάους φον Στάουφενμπεργκ.

«Υπάρχει ένας Βρούτος στη Ρωσία; Υπάρχει ένας πιο επιτυχημένος συνταγματάρχης Στάουφενμπεργκ στον ρωσικό στρατό;», διερωτήθηκε.

«Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί αυτό είναι κάποιος στη Ρωσία να δολοφονήσει αυτόν τον τύπο. Θα προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην πατρίδα του και στον κόσμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.

Ο Γκρέιαμ, στενός σύμμαχος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε την Παρασκευή πρόταση για την καταδίκη του Ρώσου προέδρου και των επικεφαλής του ρωσικού στρατού, τους οποίους κατηγόρησε ότι διαπράττουν «εγκλήματα πολέμου» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Οι δηλώσεις του Λίντσεϊ Γκρέιαμ προκάλεσαν και την οργή της Ρωσίας φυσικά, που ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ. Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ απαίτησε επίσημη εξήγηση από τον Λευκό Οίκο και «ισχυρή καταδίκη των εγκληματικών δηλώσεων αυτού του Αμερικανού».

Ρώσοι μισθοφόροι διέταξαν τη δολοφονία του προέδρου της Ουκρανίας
Τρεις απόπειρες δολοφονίας έγιναν μόνο την τελευταία εβδομάδα κατά του ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκαλύπτουν οι Times.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μισθοφόροι υποστηριζόμενοι από το Κρεμλίνο και από τις ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας φέρονται να έχουν σταλεί για να σκοτώσουν τον Ουκρανό πρόεδρο από την έναρξη της ρώσικης εισβολής την περασμένη εβδομάδα.

Οι απόπειρες δολοφονίας απετράπησαν χάρη στις πληροφορίες που έφτασαν στις ουκρανικές αρχές από Ρώσους που διαφωνούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τις τρεις απόπειρες δολοφονίας και δήλωσε στον τοπικό Τύπο ότι έλαβε πληροφορίες από διπλούς πράκτορες «που δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο».

Ειδικότερα το σχέδιο σαμποταρίστηκε αφού έφτασαν πληροφορίες στα ανώτερα κλιμάκια της ουκρανικής κυβέρνησης το πρωί του Σαββάτου, με αποτέλεσμα το Κίεβο να κηρύξει 36ωρη «σκληρή» απαγόρευση της κυκλοφορίας, διατάσσοντας τους πάντες να μείνουν στα σπίτια τους, ώστε οι στρατιώτες να σαρώσουν τους δρόμους για Ρώσους σαμποτέρ.

Ποιος θέλει να δολοφονήσει τον Ζελένσκι;
Μία από τις ομάδες που φέρεται να προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ζελένσκι, ήταν η ομάδα Wagner – η οποία έχει 400 μέλη που βρίσκονται στο Κίεβο, τα οποία διείσδυσαν στην Ουκρανία με μια «λίστα δολοφονίας» 24 ονομάτων.

Ο μισθωμένος στρατός διοικείται από τον ολιγάρχη Yevgeny Prigozhin – στενό σύμμαχο του Ρώσου προέδρου, ο οποίος συχνά αποκαλείται «ο σεφ του Πούτιν». Η ομάδα αυτή πέταξε πριν από πέντε εβδομάδες με προορισμό την Ουκρανία.

Το δημοσίευμα των Times τονίζει πως πριν από λίγες ημέρες, οι άρτια εκπαιδευμένοι πράκτορες περίμεναν το πράσινο φως από το Κρεμλίνο για να επιτεθούν, με τη λίστα των χτυπημάτων τους να περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο και τον αδελφό του Ζελένσκι – και οι δύο πρωταθλητές πυγμαχίας που έχουν γίνει εμβληματικές φιγούρες στις πρώτες γραμμές της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα