Ιταλία: Διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών για το πράσινο πάσο – Συγκεντρώσεις και στο Παρίσι

Στη Ρώμη, Ιταλοί αντιεμβολιαστές διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης Ντράγκι, που αποφάσισε να επιβάλλει την χρήση του πράσινου πιστοποιητικού για την πρόσβαση σε χώρους εστίασης, διασκέδασης και άθλησης.
Χωρίς μάσκες, αποστάσεις και καμία συναίσθηση για την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, διαδήλωσαν στη Ρώμη Ιταλοί αντιεμβολιαστές.

Από την εξέδρα, νεαρός με ντουντούκα και μάσκα των Anonymous δεμένη στο χέρι, έδινε τον τόνο της διαμαρτυρίας κατά του πράσινου πάσου.

Από τις 6 Αυγούστου η επίδειξή του θα είναι υποχρεωτική στην Ιταλία για είσοδο σε χώρους άθλησης και διασκέδασης, όπως γυμναστήρια, πισίνες, γήπεδα, μουσεία, σπα, καζίνο, σινεμά και τους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

 Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να εξισώσουν την ανάγκη να έχουν επάνω τους το πράσινο πάσο, με την τρομακτική πρακτική των ναζί που υποχρέωναν τους Εβραίους να φορούν το άστρο του Δαβίδ.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε ομάδα εστιατόρων, που διαδήλωνε συχνά κατά τη διάρκεια του lockdown παρά το καταστροφικό πέρασμα του πρώτου κύματος της πανδημίας στην Ιταλία.

Γαλλία
Μερικές εκατοντάδες διαδήλωσαν και στο Παρίσι κατά του υγειονομικού πάσου, που τέθηκε σε εφαρμογή ήδη από τις 21 Ιουλίου.

Από τις αρχές Αυγούστου η χρήση του θα επεκταθεί και για είσοδο σε εστιατόρια και μπαρ, καθώς και για μακρινά ταξίδια με τρένο και αεροπλάνο.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα