Εκτάκτως στα Κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου

Εκτάκτως στα Κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου

Στα Κατεχόμενα βρίσκεται από σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς έκανε «έκπληξη» πραγματοποιώντας την επίσκεψή του, δύο μέρες νωρίτερα απ’ ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί από τις δύο πλευρές.

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις και διαβουλεύσεις της Ειδικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Λουτ, τόσο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί, η έκτακτη επίσκεψη Τσαβούσογλου στα Κατεχόμενα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Ειδικότερα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα έχει τη Δευτέρα συναντήσεις με τους «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους, καθώς τότε ήταν προγραμματισμένη η άφιξή του και όχι σήμερα, δύο μέρες νωρίτερα.

Η ατζέντα Τσαβούσογλου

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στα Κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «γραφείου τύπου και πληροφοριών», ο κύριος Τσαβούσογλου στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ στη συνέχεια, κατά τις 10.35π.μ θα παρακαθίσει σε σύσκεψη στρογγυλής τραπέζης στο «προεδρικό» όπου θα πάρουν μέρος οι αρχηγοί των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι γεύμα προς τιμή του από τον «υπουργό εξωτερικών, Κουντρέτ Οζερσάι και στις 14.30 θα συναντηθεί με τον «πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ, ολοκληρώνοντας τις επαφές του και θα αναχωρήσει την ίδια μέρα στις 6:15 μ.μ.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την ατζέντα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών για το Σαββατοκύριακο, ενώ την ίδια στιγμή ο Ακιντζί ενημερώνει στα Κατεχόμενα τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την κ.Λουτ και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

 

Πηγή: Cyprus Times

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα