Navtex για ταυτόχρονες ασκήσεις από Ελλάδα και Τουρκία ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο

Navtex για ταυτόχρονες ασκήσεις από Ελλάδα και Τουρκία ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο

Η Τουρκία συνεχίζει να εκδίδει παράνομες Navtex με τις οποίες μάλιστα δεσμεύει θαλάσσιες περιοχές, τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο και σε Ρόδο και σε Καστελόριζο για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Η Αθήνα ως μία μορφή απάντησης στην τουρκική προκλητικότητα έσπευσε να ακυρώσει την παράνομη τουρκική Navtex που εξέδωσε για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων η ελληνική πλευρά εξέδωσε νέα Navtex η οποία δεσμεύει τον ίδιο γεωγραφικό χώρο την ίδια ημέρα (σήμερα Τετάρτη (4/9) και την ίδια ώρα, έτσι ώστε το Ελληνικό Ναυτικό να βρεθεί στη περιοχή και να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Έτσι και σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού σήμερα έως τις 3 το μεσημέρι υπάρχει η περίπτωση να βρεθούν τα πλοία των δυο χωρών στην ίδια περιοχή. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τονίζουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς οι Τούρκοι επιλέγουν κάθε φορά να μην εμφανιστούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα