Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ένοχη κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και την απόπειρα σε βάρος της από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του.

Ύστερα από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της κατηγορουμένης και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το δικαστήριο σήμερα έδωσε την ετυμηγορία του για όσα καταλογίζονται στην 35χρονη κατηγορουμένη.

Τη μητέρα που κάθισε στο εδώλιο με βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο θεωρεί ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το παιδί της τον Απρίλιο του 2021, με τη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας και ότι λίγους μήνες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου 2022 πέτυχε το σχέδιό της κατά της ζωής της 9χρονης, χρησιμοποιώντας την ίδια ουσία, ενόσω το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την κατηγορούμενη ήταν συγκεκριμένα «παθογενή» χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της, όπως τονίζεται στο βούλευμα παραπομπής της. Το βούλευμα αναφέρεται σε «ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα/διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα» στην αντίληψη πως κάποιος μπορεί να κερδίσει δημοσιότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, σε «διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού» στον φόβο εγκατάλειψης που την διακατείχε αλλά και στην «αντίληψη των παιδιών της ως μία ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της».

Η ίδια η κατηγορουμένη στην απολογία της τόνισε πως «δεν έχω καμία σχέση με κεταμίνες» και πως «είναι άρρωστος» όποιος σκέφτηκε να βάλει ως κίνητρο την εμμονή της με τον πατέρα των παιδιών Μάνο Δασκαλάκη. Η πολύωρη απολογία της κατηγορουμένης είχε έντονα ξεσπάσματα και πολλές αναφορές σε όσα πέρασε η ίδια αφού χάθηκε η 9χρονηγ, καθώς βρέθηκε ενώπιον των Αρχών αλλά και εξοργισμένων πολιτών, ενώ πριν «όλη η Ελλάδα» στεκόταν στο δράμα της οικογένειας από την Πάτρα που έχασε τρία παιδιά.

Ειδικότερα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση της Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, που είχε ζητήσει την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως «θα καταθέσουμε έφεση» και σημείωσε πως δεν θα υποβληθεί αίτημα ελαφρυντικών. 

 
 «Σεβαστή η απόφαση της Δικαιοσύνης», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα