Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για μαστροπεία και βιασμό, αθώα η μητέρα – Η απόφαση για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για μαστροπεία και βιασμό, αθώα η μητέρα – Η απόφαση για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας τελικά ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ο 55χρονος κρίθηκε επιπλέον ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων). Επίσης, ένοχος για μαστροπεία.

Αθώος κρίθηκε για εμπορία ανήλικου και ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφια και για μαστροπεία. Καταδικαστική ήταν η κρίση των δικαστών μόνο για πλημμεληματική εκβίαση.

Η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης.

Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον επονομαζόμενο «Μιχάλη» για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο του «πελάτη» για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επίσης, ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα