Τέμπη: Πιέζουν Καρυστιανού - Ασλανίδης – Zητούν από τον Τασούλα άρση ασυλίας για Καραμανλή και Σπίρτζη

Τέμπη: Πιέζουν Καρυστιανού - Ασλανίδης – Zητούν από τον Τασούλα άρση ασυλίας για Καραμανλή και Σπίρτζη

Εντείνει τις πιέσεις η Μαρία Καρυστιανού, η οποία συγκλόνισε με την παρουσία της για δεύτερη φορά χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Μια ημέρα πριν συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ για την τραγωδία των Τεμπών, μαζί με τον Παύλο Ασλανίδη που έχασε τον 27χρονο γιο του Δημήτρη στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα με την οποία ζητούν τη συμμόρφωση του ελληνικού Κοινοβουλίου με τις διατάξεις του ενωσιακού δικαίου ώστε να καταστεί αυτοδίκαια ανεφάρμοστο το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη υπουργών.

Οι δύο γονείς στην επιστολή τους αναφέρονται στις «εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις» που προέκυψαν κατά την έρευνα της υπόθεσης από την εντεταλμένη εισαγγελέα για τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη και σημειώνουν ότι έχουν ζητήσει από την ευρωπαία εισαγγελέα να υποβάλλει γραπτό αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας των δύο πρώην υπουργών, κάνοντας μνεία στην υποχρέωση που έχει η Ελλάδα να τηρεί το δίκαιο της ΕΕ. 

Από την κυβέρνηση δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο, ωστόσο στελέχη της παραπέμπουν στο Σύνταγμα.

Δείτε ΕΔΩ 

Πηγή: topontiki.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα