Μάστιγα οι συμμορίες ανηλίκων στην Ελληνική κοινωνία - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Μάστιγα οι συμμορίες ανηλίκων στην Ελληνική κοινωνία - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Σε καθημερινό φαινόμενο εξελίσσονται οι επιθέσεις από συμμορίες ανηλίκων σε βάρος μικρών παιδιών.

Ο Νικόλας είναι 17 ετών. Ζει στη Δάφνη και όπως λέει στη κάμερα του MEGA φοβάται να κυκλοφορήσει όταν πέσει το σκοτάδι. Ο ίδιος αλλά και οι φίλοι του δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ζήσει τη φρίκη στα χέρια ανήλικων συμμοριών.

Ο 14χρονος Παύλος με την παρέα του έχουν σταματήσει να βγαίνουν πολύ αργά από τα σπίτια τους. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός όταν παραλίγο να γίνουν στόχος συμμορίας επειδή απλά τους κοίταξαν.

Στα δεκατέσσερά του χρόνια έχει δει φίλο του να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα.

Αμούστακα παιδιά που κρατούν μαχαίρια και σιδηρογροθιές προκειμένου να απειλήσουν συνομιλήκους τους ή και μικρότερους για λίγα ευρώ ή ένα κινητό. Όπως προχθές βράδυ στο Χαλάνδρι όπου ένας 17χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια από 4 άτομα για να του αρπάξουν 5 ευρώ. Τον χτυπούσαν με μανία στο κεφάλι με σφυρί και γκομπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας στην Αττική δρουν 16 μεγάλες συμμορίες οι οποίες έχουν στρατολογήσει 180 νέους που χτυπούν καθημερινά σε όλο το λεκανοπέδιο. Πρόκειται για ομάδες 4-5 ατόμων.

Οι συμμορίες ανηλίκων εμφανίζονται όλο και εντονότερα σε γειτονιές της Αθήνας σαν την Λερναία Ύδρα.

Πέρσι καταγράφηκαν 12 ανθρωποκτονίες από παιδιά ηλικίας 7-17 ετών, 422 σωματικές βλάβες και πάνω από 2000 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ συνολικά συνελήφθησαν 5460 ανήλικοι για τα παραπάνω αδικήματα.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα