Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτες οι φλόγες – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συντονιστικού

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτες οι φλόγες – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συντονιστικού

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνεται στην Εύβοια, με τη φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, να εξελίσσεται μετά από λίγες ώρες σε τρία μέτωπα. Η ενίσχυση των δυνάμεων είναι συνεχής, ένα χωριό εκκενώθηκε ενώ ένας πυροσβέστης υπέστη τραυματισμό.

 Η πυρκαγιά καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γαία της Εύβοιας. Για κατάσβεση επιχειρούν συνολικά 149 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (οι τρεις εκ των οποίων είναι Ε.ΜΟ.Δ.Ε) και 32 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Όπως έχει γίνει γνωστό το χωριό Κρεμαστός του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου έχει εκκενωθεί και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στο χωριό Τραχήλι.

Πώς εξαπλώθηκε η φωτι

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου και λίγο πριν τις 19:00 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χαρακτηρίζεται ως μία δύσκολη πυρκαγιά καθώς το ανάγλυφο της περιοχής (δυσπρόσιτο σημείο) και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας εννιά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, - εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως συντονιστικό- επιχειρούσαν με ρίψεις νερού. 
 
Τρία τα μέτωπα της πυρκαγιάς
Η πυρκαγιά δημιούργησε τρία μέτωπα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Κώστας Δήμας.

«Συνήθως τις βραδινές ώρες η ένταση των ανέμων πέφτει. Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά και μας περιμένει μία εφιαλτική νύχτα», είχε δηλώσει ο κ. Δήμας τονίζοντας ότι «η φωτιά είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές» και πως «προληπτικά προωθήθηκε η εκκένωση στο χωριό Κρεμαστός».

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί πεζοπόρα τμήματα από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, που έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης στο χωριό Κρεμαστός

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης.

Συγκεκριμένα γύρισε το πόδι του σε δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα να πάθει διάστρεμμα.

Δεν κινδυνεύουν κατοικίες

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε πως δεν κινδυνεύουν κατοικίες, όμως απαιτείται η προσοχή όλων μας, όπως μεταδίδει το evima.gr.

«Η φωτιά στον Κρεμαστό έχει μεγάλο μέτωπο και ο αέρας παραμένει δυνατός. Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν από όλες τις πλευρές του μετώπου και υποστηρίζονται από υδροφόρες και χωματουργικά της Περιφέρειας και του Δήμου. Δεν κινδυνεύουν ως στιγμής κατοικίες, όμως απαιτείται η προσοχή όλων μας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα