Φωτιά στη Βούλα: Διαψεύδει ο ΔΕΔΔΗΕ τον Δήμαρχο – Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ξεκίνησε από υποσταθμό

Φωτιά στη Βούλα: Διαψεύδει ο ΔΕΔΔΗΕ τον Δήμαρχο – Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ξεκίνησε από υποσταθμό

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από την Άνω Γλυφάδα και έφτασε στο Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει η ΕΡΤ επικαλούμενη πηγές του οργανισμού.

Πάντως, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείει ότι μπορεί να έγινε κάποια έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο σημείο ενώ επιβεβαιώνει πως έγιναν διακοπές ρεύματος.

Παράλληλα όπως αναφέρεται σε άρθρο στο topontiki.gr, πηγές του ΔΕΔΗΕΕ αναφέρουν ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης, η οποία ενδεχομένως και να κοπεί προληπτικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε πως η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού.

Για φωτιά που ξεκίνησε «από το KYT – κέντρο διανομής της Γλυφάδας» μίλησε και ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

«Ακούσαμε ένα μπαμ από τον υποσταθμό»
Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ο εθελοντής πυροσβέστης Πέτρος Σιδέρης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, είπε: «Ήμουν με έναν συνάδελφο, ακούσαμε ένα μπαμ από τον υποσταθμό και ξεκίνησε η φωτιά».

«Πήραμε κλάρες από τους γείτονες και αρχίσαμε να την χτυπάμε», περιέγραψε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα