Θρίλερ με την ξαφάνιση και το θάνατο του Λαέρτη: Ήταν θαμμένος ως αγνώστων στοιχείων

Θρίλερ με την ξαφάνιση και το θάνατο του Λαέρτη: Ήταν θαμμένος ως αγνώστων στοιχείων

Τα παιχνίδια της μοίρας κάποιες φορές είναι πάρα πολύ σκληρά. Επί 17 ολόκληρους μήνες η οικογένεια του Λαέρτη Μπεγιάι τον αναζητούσε, ελπίζοντας ότι είναι κάπου ζωντανός και θα τον δουν ξανά. Χθες όμως οι ελπίδες τους καταποντίστηκαν, καθώς οι γονείς του νεαρού ενημερώθηκαν πως το παιδί τους είναι νεκρό. 

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής που έρχονται στο φως είναι τραγικές. Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Λαέρτης το βράδυ πριν από την εξαφάνισή του είχε συναντηθεί με έναν φίλο του μηχανικό στο συνεργείο του, για να φτιάξει το μηχανάκι του. Οι δυο τους χωρίστηκαν αργά το βράδυ και από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του νεαρού εξαφανίστηκαν.

Μία μέρα αργότερα, συγκεκριμένα στις 9 ή 10 Απριλίου ένας άνδρας φέρεται σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας γυναίκας να έπεσε στη θάλασσα από καράβι που κατευθυνόταν από τη Ραφήνα στη Μύκονο. 

Η σορός του άνδρα αυτού βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη πριν από 14 μήνες σε βραχώδη περιοχή της Άνδρου. Ωστόσο δεν ήταν δυνατή η αναγνώρισή της, με τους Λιμενικούς να μην μπορούν να ξεχωρίσουν καν αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. 

Η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών από την Άνδρο και οι ιατροδικαστές ξεκίνησαν ανθρωπολογική έρευνα για να διαπιστωθεί ποιο είναι το φύλο της σορού που ανευρέθη. 

Αφού ταυτοποιήθηκε ότι πρόκειται για άνδρα ξεκίνησε και η διαδικασία ταυτοποίησης με DNA. Έγιναν τρία τεστ DNA και τελικά την περασμένη Πέμπτη έγινε η ταυτοποίηση πως η σορός ανήκει στον Λαέρτη, μετά από διασταύρωση με το DNA του πατέρα του που είχε ληφθεί όταν είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του. 

Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού. Παρέμεινε για αρκετό καιρό σε χώρο του νεκροταφείου, όπου φυλάσσονται οι σοροί όσων δεν έχουν στοιχεία, μήπως βρεθεί κάποιος και την αναζητήσει ή ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του νεκρού και όταν δεν έγινε αυτό, η σορός θάφτηκε ως αγνώστων στοιχείων.

Σήμερα η αδελφή και η νύφη του Λαέρτη πήγαν στο νεκροταφείο Σχιστού για να διαπιστώσουν πού έχει καταλήξει η σορός του αδελφού τους. Και οι δύο κατέρρευσαν όταν ο υπάλληλος του κοιμητηρίου τις οδήγησε σε ένα τάφο με έναν μόνο σταυρό και μια ημερομηνία, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. 

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Λαέρτη και η δραματική έκκληση των γονιών του

Η ταυτοποίηση της σορού έγινε την περασμένη Πέμπτη και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια, κάτι που μένει να ερευνηθεί. 

Τα ερωτήματά είναι πάρα πολλά. Μυστήριο αποτελεί ακόμα για τις αρχές το γιατί η γυναίκα που επέβαινε στο ίδιο πλοίο με τον Λαέρτη και τον είδε να πέφτει στη θάλασσα δεν ειδοποίησε αμέσως τον καπετάνιο, αλλά περίμενε να αποβιβαστεί στην Τήνο και να αναφέρει το γεγονός στο Λιμεναρχείο του νησιού. 

Επίσης υπό διερεύνηση είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε στη θάλασσα ο Λαέρτης, αλλά και τι συνέβη το βράδυ της εξαφάνισής του, που τον έκαναν να μην επιστρέψει στο σπίτι του. 

Απαρηγόρητοι είναι η μητέρα και ο πατέρας του, που ακόμα και τώρα μετά από τόσους μήνες περίμεναν ένα καλό νέο για το παιδί τους. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα