Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται σήμερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται σήμερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Η ώρα των εξηγήσεων για τον Νίκο Μιχαλολιάκο έφτασε καθώς σήμερα καλείται να απολογηθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το ρόλο του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τέσσερα περίπου χρόνια μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής θα καθίσει για πρώτη φορά στο εδώλιο κατηγορούμενος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία ήταν ο απόλυτος ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης, θα κλείσει τον κύκλο των απολογιών των κατηγορουμένων στην πολύκροτη δίκη έχοντας στη διάθεση του τη συνολική εικόνα των ισχυρισμών που έχουν προβάλει οι συγκατηγορούμενοι του.

Θεωρείται βέβαιο πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα ακολουθήσει την γραμμή της πολιτικής δίωξης που ανέδειξαν οι συγκατηγορούμενοι του πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση του στο ερώτημα πότε ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθώς στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν διαφορετικές εκδοχές.

Στη δικογραφία γίνεται λόγος για «τριαδική επικοινωνία» το βράδυ της δολοφονίας κάτι που ενισχύει την κατηγορία της ιεραρχίας. Και αυτό γιατί ο Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του άτυχου μουσικού, εμφανίζεται να επικοινώνησε με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας εκείνος με τη σειρά του φαίνεται πως μίλησε με το Ιωάννη Λαγό, ο οποίος φέρεται να κάλεσε το Νίκος Μιχαλολιάκο.

Ωστόσο, ο Ιωάννης Λαγός απολογούμενος αρνήθηκε ότι ενημέρωσε το μοιραίο βράδυ τον γενικό γραμματέας του κόμματος για τη δολοφονία επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό της Ελένης Ζαρούλια, σε αντίθεση με τον Νίκο Μίχο που ισχυρίστηκε πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος γνώριζε.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα κληθεί να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων σχετικά με την ιδεολογία αλλά και την παράνομη δράση που φέρεται να είχε η οργάνωση στην οποία σύμφωνα με την κατηγορία ηγείτο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο ο Νίκος Μιχαλολιάκος «υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται».

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα