Τα 20 μαρτύρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα χέρια των συμφοιτητών του

Τα 20 μαρτύρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα χέρια των συμφοιτητών του

Βασανιστήρια που ξεπερνούν  κάθε φαντασία περιγράφονται στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο  που συντάχθηκε εναντίον 9 συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Από τον Ιανουάριο του 2014 ως και τον Ιανουάριο του 2015, ο άτυχος φοιτητής περνούσε μαρτυρικές στιγμές στα χέρια των εννιά νεαρών.

Του πέρναγαν θηλιά στον λαιμό

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι στις 25 Ιανουαρίου του 2015, συμφοιτητής του Βαγγέλη τον κυνήγησε  στο διάδρομο του πρώτου ορόφου της σχολής κρατώντας ένα χοντρό κόκκινο ύφασμα το οποίο πέρασε από το λαιμό του σαν θηλιά τον τράβηξε βίαια προς τα πίσω με αποτέλεσμα να υποστεί μώλωπες στο λαιμό. Στη συνέχεια τον μετέφερε με βία σε δωμάτιο και μαζί με άλλους κατηγορούμενους τον χτύπησαν για περισσότερο από 10 λεπτά. Τον πετούσαν ο ένας πάνω στον άλλο σαν να ήταν μπάλα.

Τον έδεναν

Λίγες ημέρες αργότερα σημειώθηκε εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη και άλλη επίθεση. Συμφοιτητής του  τον έδεσε στο πάτωμα με ένα μακρύ χοντρό σχοινί και τον χτύπησε επανειλημμένα στο πρόσωπο, τόσο με τα χέρια του, όσο και με μία βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια (μπότες), προξενώντας έτσι σ' αυτόν μώλωπες και εκδορές

Τον «έπνιγαν»

Για περισσότερους από δυο μήνες οι κατηγορούμενοι έβρισκαν διάφορες αφορμές για να επιτίθεται στον φοιτητή . Τον έριχναν με βία  πάνω στο κρεβάτι του, έπεφταν πάνω σ'αυτόν, χτυπώντας τον παράλληλα σε όλο του το σώμα, προξενώντας έτσι σ' αυτόν μώλωπες και παροδική ασφυξία. 

Καθημερινά ωθούσαν βίαια και αιφνίδια τον Βαγγέλη, όταν αυτός κινείτο στους χώρους της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ ταυτόχρονα τον χτυπούσαν αιφνιδιαστικά και με σφοδρότητα στον αυχένα, τον τράχηλο και στο πρόσωπό του, προξενώντας έτσι σ' αυτόν μώλωπες. Στο κατηγορητήριο περιγράφονται επιθέσεις με μήλα στο κεφάλι του, με επιθέσεις ακόμα και σε ζαχαροπλαστεία  όπου σύχναζε ενώ του έριχναν καυτό νερό στο λαιμό, τον κλείδωναν σε ντουλάπες, του πατούσαν με πατούσες τα δάχτυλα. Περιγράφονται τουλάχιστον 20 περιστατικά βίας. 

Τον κρεμούσαν από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου τον έριχναν πάνω σε τζαμαρίες. Οι εννιά κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και θα δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη μιλώντας στο star.gr ανέφερε: «Μέσα από τη δικαιοσύνη θα βρεθεί η πραγματικότητα του τι συνέβη θα αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες. Η πεποίθηση της οικογένειας είναι ότι η ζωή του Βαγγέλη αφαιρέθηκε».

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε εξαφανιστεί από το σχολή του στις 6 Φεβρουαρίου του 2015. Βρέθηκε νεκρός ένα μήνα αργότερα σε πολύ κοντινή απόσταση από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα