Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος

Με συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο Πισοδέρι Φλώρινας, κορυφώνονται -σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή- οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», κατά της συμφωνίας Αθηνών – Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Στην Αθηνα , ξεκινησε τo συλλαλητήριο πριν από λίγη ώρα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που μέσα στη βουλή θα διεξάγεται η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

 Στην πάνω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος έχει στηθεί μια εξέδρα από όπου ακούγεται μουσική και ηχογραφημένες ομιλίες ενώ αρκετοί είναι και οι πάγκοι που έχουν στηθεί περιμετρικά της πλατείας πουλώντας ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας.

Περίπου στις 16:30 οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κλείσουν την οδό Αμαλίας στο ρεύμα προς Ομόνοια, ενώ καλέσματα για την κινητοποίηση υπάρχουν και για τις 19:00 και 20:00 το βράδυ, με τους διοργανωτές να περιμένουν περισσότερο κόσμο.

Καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση ανακοίνωση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» αναφέρει : «Η κυβέρνηση Τσίπρα χωρίς να έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού οι ΑΝΕΛ διαφοροποιούνται, ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα, παραβιάζοντας κατάφορα την πάγια εθνική θέση».

Όπως έχει γίνει γνωστό, στήριξη στην συγκέντρωση - συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος. Παρέχει και η Ν.Δ. με τις οργανώσεις της σε όλη την Αττική να καλούν «μέλη της παράταξης να εκφράσουν μαζικά την αγωνία τους για ένα ζήτημα μείζονος εθνικού συμφέροντος», σύμφωνα με σχετικές πηγές.

Στο Πισοδέρι την Κυριακή το συλλαλητήριο
Αύριο Κυριακή, ημέρα υπογραφής της ελληνοσκοπιανής συμφωνίας στο Λαιμό Πρεσπών στο νομό Φλώρινας, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται με συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία. «Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα