Αποκάλυψη σοκ για τα Τέμπη: Με εντολή Τριαντόπουλου το μπάζωμα 3 μέρες μετά την τραγωδία – Τι απαντά ο ίδιος

Αποκάλυψη σοκ για τα Τέμπη: Με εντολή Τριαντόπουλου το μπάζωμα 3 μέρες μετά την τραγωδία – Τι απαντά ο ίδιος

Τον ρόλο του τότε επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου την επόμενη μέρα της τραγωδίας των Τεμπών και το μπάζωμα που ακολούθησε, αποκάλυψε ρεπορτάζ του Μέγκα.

Σύμφωνα με έγγραφα της Οικονομικής υπηρεσίας της περιφέρειας Θεσσαλίας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τρεις μέρες μετά το δυστύχημα και συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου του 2023, ζητήθηκε η αποκατάσταση του χώρου (μπάζωμα) από την Πολιτική Προστασία και εγκρίθηκαν και τα σχετικά κονδύλια.

Ο τότε επικεφαλής της Πολιτικής προστασίας ήταν ο Χρήστος Τριαντόπουλος με την ιδιότητα του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Δεν έδωσα εγώ εντολή λέει ο Τριαντόπουλος

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος διέψευσε ότι ήταν εκείνος που έδωσε εντολή για το μπάζωμα του χώρου του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και έδειξε ως υπεύθυνη την Πυροσβεστική. 

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο οποίος έχει καταγγελθεί από τη Μαρία Καρυστιανού ότι ήταν το πρόσωπο που «έδωσε» ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ως υπεύθυνο για το τσιμέντωμα του χώρου, ανέφερε δεν είχε τέτοιο ρόλο και τέτοια αρμοδιότητα. 

«Δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο και τέτοια αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα σε συνεδριάσεις του συντονιστικού και δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού, όπως το έχει δηλώσει δύο φορές κι ο ίδιος», ανέφερε στη Βουλή ο Χρήστος Τριαντόπουλος για να προσθέσει ότι ήταν στον τόπο της τραγωδίας για να βοηθήσει όσους επιχειρούσαν στη δύσκολη κατάσταση, με σεβασμό στους γονείς και τη Δικαιοσύνη που θα πρέπει να ρίξει φως σε όλα, με «μέλημα όπως έχει πει κι ο πρωθυπουργός το ποτέ ξανά από σύνθημα να γίνει πραγματικότητα».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί των συγγενών των θυμάτων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Οι αρμόδιοι που μετείχαν στο συντονιστικό ύστερα από αίτημα της Πυροσβεστικής αποφάσισαν παρεμβάσεις και διαμορφώσεις χώρου, όπως προβλέπεται από σχέδιο διαχείρισης ανθρωπίνων απωλειών», ανέφερε.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα