Στέφανος Κασσελάκης για Αχτσιόγλου: Δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν το νόμο Κατρούγκαλου

Στέφανος Κασσελάκης για Αχτσιόγλου: Δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν το νόμο Κατρούγκαλου

Μία ημέρα μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το Κυπριακό, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε απαντήσεις με νέο βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook, αφήνοντας αιχμές κατά της Έφης Αχτσιόγλου, με την οποία θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία του κόμματος, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.  

“Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια. Δυστυχώς, η ορολογία στα αγγλικά, είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είμαι τέλειος σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου”, είπε με νόημα, απαντώντας στις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του για το Κυπριακό και τη λέξη “κρατίδιο” που χρησιμοποίησε για το ψευδοκράτος.

Και πρόσθεσε: “Μέχρι τα ελληνικά μου να γίνουν σαν τα αγγλικά μου, θα εκπροσωπώ την Ελλάδα στα Αγγλικά. Λέτε να μην τα μιλάνε στο εξωτερικό;”.  

Στη συνέχεια, απάντησε σε όσους υποστήριξαν ότι “δεν είναι πατριώτης”, λέγοντας: “Πρεσβεύω τις θέσεις μίας πατριωτικής, σύγχρονης Αριστεράς, με την παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, απέναντι σε κάθε εξωτερική απειλή.

Διάλογος με τους γείτονες μόνο για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές: όχι στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, όχι στη συνεκμετάλλευση πριν την οριοθέτηση ΑΟΖ και όχι -το τονίζω αυτό- όχι στην απεμπόληση του κυριαρχικού μας δικαιώματος για επέκταση στα 12 μίλια των χωρικών μας υδάτων”. 

Αποκάλυψα ότι στα ελληνικά και ειδικά σε συγκεκριμένη ορολογία θέλω δουλειά. Εγώ πατάω στην πατριωτική πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν έχει γίνει Γενοκτονία των Ποντίων. Όπως και δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα, τουρκική. Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα, κατέληξε. 

Πηγή: newsit.gr

 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα