Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo

Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo

Αποκάλυψη για τα προϊόντα που δεν θα δούμε ποτέ να πωλούνται στα ράφια των Jumbo έκανε προ ολίγων ημερών ο ιδιοκτήτης, Απόστολος Βακάκης.

Ο Βακάκης ανέλυσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Jumbo, για ποιο λόγο δεν θέλει να μπει σε άλλες χώρες, αλλά και ποια προϊόντα δεν θα βρούμε ποτέ στα ράφια των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα για την ένταξη νέων προϊοντικών κατηγοριών στο χαρτοφυλάκιό της Jumbo, είπε, πως η επέκταση σε νέες κατηγορίες είναι θέμα εξέλιξης, επισημαίνοντας πως «οι κατηγορίες πάνε και έρχονται» γιατί η αλυσίδα προσαρμόζεται και καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών.

Ποιες είναι αυτές;

Ηλεκτρονικά είδη, τρόφιμα, μόδα και χόμπι. Αναλύοντας το σκεπτικό πίσω από αυτή την θεώρηση, ο επικεφαλής της Jumbo είπε ότι πρόκειται για κοστοβόρες κατηγορίες που δεν αποφέρουν μεγάλη κερδοφορία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν πληρώνονται σε μετρητά, αλλά σε αποθέματα…

Βέβαια, αυτή την στιγμή η εταιρεία έχει στα ράφια της μερικούς κωδικούς από τις παραπάνω κατηγορίες όπως παιδικό ρουχισμό και ένα μικρό αριθμό σνακ και αναψυκτικών.

Τι είπε για τους μισθούς του Jumbo

Αναφορικά με τους μισθούς στην Ελλάδα ανέφερε πως το θέμα είναι πως αντιμετωπίζει μια εταιρεία τους υπαλλήλους της, και εάν συμβαδίζει με τους κανόνες ή κινείται καλύτερα από τον μέσο όρο ενώ υποστήριξε πως η Jumbo με την πάροδο του χρόνου έχει βελτιωθεί, κάτι που αποτυπώνεται και στην αφοσίωση που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι στην αλυσίδα της.

Ανακοινώθηκε από τα Jumbo, τελειώνει τον ανταγωνισμό: «Μούδιασαν» οι ανταγωνιστές

Stop στις αγορές προϊόντων που ανατιμώνται με αφορμή τη νέα κρίση στη Μ. Ανατολή έκανε ο όμιλος Jumbo, με τον ιδρυτή και διοικητικό άρχων Απόστολο Βακάκη να εξηγεί χθες στους μετόχους πως αυτή η στρατηγική, η οποία δεν εκμεταλλεύεται τη συγκυρία για να αυξήσει την κερδοφορία από σεβασμό στον καταναλωτή θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως το Μάρτιο, όταν και θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία για το εάν τελικά η σημερινή κρίση θα είναι παροδική, όπως προδικάζεται, ή πιο μόνιμη…

Σε μία ΓΣ με αρκετά «τσιτάτα» εκ μέρους του κ. Βακάκη για την ύπαρξη τάσεων αισχροκέρδειας από «ελλιποβαρείς επιχειρηματίες» που όμως «θα τιμωρηθούν απ’ την αγορά», την ανάγκη μειώσεων των τιμών και παράλληλα αυξήσεων των μισθών, αλλά και των εκτιμήσεων ότι εξακολουθούν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αποπληθωρισμό, το μήνυμα μάλλον αισιόδοξο ήταν παρά «απαισιόδοξο», όπως επιμένει ο Πρόεδρος της Jumbo. Και αυτό διότι η «απαισιόδοξη» πρόβλεψη ήταν ότι η Jumbo θα έχει αύξηση πωλήσεων 8% με 10% φέτος, και μάλιστα σε like to like βάση, έπειτα από μία χρονιά ιδιαίτερα καλή, παρά τις νέες προκλήσεις.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι η ΓΣ αποφάσισε την έκτακτη χρηματική διανομή ποσού 0,60 ευρώ ανά μετοχή (μικτό), συνολικά 81,6 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος των εκτάκτων αποθεματικών από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη παλαιότερων εταιρικών χρήσεων. Η έναρξη καταβολής είναι στις 26 Μαρτίου.

«Δεν αγοράζουμε προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί και διακόπτουμε φορτώσεις που έχουν πολλαπλάσιο κόστος και θα μας οδηγήσουν σε ανατιμήσεις προϊόντων» είπε αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει αν υπάρχουν επαρκή αποθέματα και αν θα λείψουν κωδικοί από τα ράφια. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές για να μπορεί ο καταναλωτής να αγοράζει και να μην πέφτει η κατανάλωση. «Έχουμε δεσμευτεί δημοσίως ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση δεν θα κάνουμε ανατίμηση.

Δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε καταστάσεις για να αυξήσουμε την κερδοφορία μας. Θα είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας. Η πληθωριστική ανάπτυξη δεν είναι υγιής. Είναι σαν να έχουμε ευθυμία από έλλειψη οξυγόνου. Στα αεροπλάνα όταν τελειώνει το οξυγόνο πεθαίνουν από ευθυμία. Αυτό δεν το θέλουμε», σημείωσε.

«Θα επανακαθορίσουμε στρατηγική αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες και η κρίση αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά» είπε ο επικεφαλής του ομίλου.

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα