Πώς θα σταματήσω να αναβάλλω πράγματα στη ζωή μου;

Πώς θα σταματήσω να αναβάλλω πράγματα στη ζωή μου;

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Θανάσης Πασσάς, και η ψυχολόγος, Χριστίνα Γεωργία Κανελλοπούλου, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την αναβλητικότητα.

Η αναβλητικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό του σύγχρονου ανθρώπου που φαίνεται πως δεν τον βοηθά να προχωρήσει μπροστά καθώς επηρεάζει την ψυχική και σωματική υγεία.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Θανάσης Πασσάς, δηλώνει πως είναι αναβλητικός.

«Νιώθω πιο άνετα γιατί παραμερίζω τις ευθύνες. Όσο περνάνε τα χρόνια με δυσκολεύει. Πιο μικρός δεν είχα πρόβλημα. Έχω μάθει μέσα σε αυτή τη συνθήκη τόσα χρόνια και έχω συνηθίσει. Επίσης, δεν ήμουν ποτέ αγχώδης άνθρωπος. Δεν αργώ ποτέ στα ραντεβού μου αλλά μπορώ να το αναβάλλω. Έχει τύχει να υποκριθώ πως είμαι άρρωστος ή έχει πεθάνει κάποιος από την οικογένεια μου γιατί δεν ήθελα να πάω κάπου», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πρέπει να γίνω πιο υπεύθυνος στις υποχρεώσεις μου. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω και να ζω το βράδυ και αυτό βοηθά στην αναβλητικότητα. Μπορεί να φάω στις 9, να δω τηλεόραση, και μετά τις 12 να δουλέψω, να δω ταινία, και να έχει πάει 7 το πρωί για να κοιμηθώ. Μετά ξυπνάω στη 1 και τρέχω μετά να τα προλάβω όλα αλλά πλέον με κουράζει αυτό».

Πώς η αναβλητικότητα επηρεάζει την υγεία

Η ψυχολόγος, Χριστίνα Γεωργία Κανελλοπούλου, είπε πως υπάρχουν δύο είδη αναβλητικότητας.

«Εδώ βλέπουμε έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αναβλητικός αλλά δεν αγχώνεται. Υπάρχουν δύο είδη αναβλητικότητας, αυτοί που το καταλαβαίνουν και αγχώνονται και αυτοί που νομίζουν πως τους έχει βοηθήσει στη ζωή τους. Αναβλητικός είσαι όταν από πρόθεση καθυστερείς να κάνεις κάτι ενώ ξέρω ότι αυτό μπορεί να μου φέρει αρνητικές συνέπειες. Επηρεάζει τόσο τον ύπνο όσο και τη διατροφή. Η αναβλητικότητα δεν ‘’κολλάει’’ με το πρόγραμμα. Επίσης, μπορεί να έχει σωματικά προβλήματα λόγω του άγχους ακόμα και εάν δεν το καταλαβαίνουμε. Μπορεί να υπάρχει στρες και να μην το αντιλαμβάνεται.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε το σχετικό απόσπασμα στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα