Προσοχή: Αυτά είναι τα συμπτώματα που δείχνουν ότι το μαγνήσιο στο σώμα σας έχει πέσει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα

Προσοχή: Αυτά είναι τα συμπτώματα που δείχνουν ότι το μαγνήσιο στο σώμα σας έχει πέσει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα

Πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη μαγνησίου, όμως αυτό το ιχνοστοιχείο έχει υψηλή σημασία,καθώς απαιτείται σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας, και είναι υπεύθυνο για περισσότερες από 300 μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό.
  Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αναγκάζει το σώμα μας να χρησιμοποιεί τα αποθέματα των θρεπτικών συστατικών για να αντιμετωπίσει το άγχος.

Η ημερήσια δόση μαγνησίου είναι 500-1.000 mg μαγνησίου.

Τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια έλλειψης μαγνησίου είναι τα ακόλουθα: καρδιακές ασθένειες, ευερεθιστικότητα, συσπάσεις του προσώπου,

αϋπνίες, οστεοπόρωση, θρόμβοι αίματος, ασταθή επίπεδα σακχάρου αίματος, χρόνια κόπωση, ημικρανίες, κράμπες ποδιών, άγχoς και κατάθλιψη.

Η τακτική κατανάλωση μαγνησίου βοηθάει στην περίπτωση της νόσου του Αλτζχάιμερ, και σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, μπορεί να οδηγήσει στη νόσο του Πάρκινσον.

Επιπλέον, η έλλειψη μαγνησίου σχετίζεται με χρόνιες ασθένειες, όπως το σύνδρομο μεταβολισμού και διαβήτη τύπου 2. Στην τελευταία περίπτωση, ο οργανισμός απελευθερώνει επιπλέον ινσουλίνη, και η επιπρόσθετη γλυκόζη καταλήγει στα κύτταρα, δημιουργώντας φλεγμονή.

Έτσι, είναι ζωτικής σημασίας να συμπεριλάβετε τροφές με μαγνήσιο στη διατροφή σας. Το μαγνήσιο υπάρχει στη μαύρη σοκολάτα, στα καρύδια, στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά,

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα