Η διαλειμματική νηστεία μου άλλαξε τη ζωή: Γυναίκα που έχασε 36 κιλά περιγράφει την εμπειρία της

Η διαλειμματική νηστεία μου άλλαξε τη ζωή: Γυναίκα που έχασε 36 κιλά περιγράφει την εμπειρία της

Η Kayla Cox πάλευε με το βάρος της από τότε που ήταν παιδί. Αλλά μόλις τον Μάρτιο του 2014 έφτασε η στιγμή να πει «αρκετά», όταν σε ορισμένες φωτογραφίες στο Facebook, δεν αναγνώριζε τον εαυτό της.

Όπως περιγράφει η γυναίκα στο Newsweek, ζύγιζε 100 κιλά. Λέει πως έβλεπε τον εαυτό της στον καθρέφτη κάθε μέρα, αλλά είχε τυφλωθεί ηθελημένα απέναντι στο πρόβλημα βάρους της. Οι φωτογραφίες που είδε εκείνη την ημέρα την ανάγκασαν να αντιμετωπίσει την αλήθεια.

«Είδα ότι αυτό που είχα κάνει τον εαυτό μου να πιστέψει και αυτό που ίσχυε στην πραγματικότητα ήταν δύο πολύ διαφορετικά πράγματα», λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

Η αρχή της προσπάθειας με τη διαλειμματική νηστεία

Μέχρι το τέλος εκείνου του έτους, είχε ακούσει για τη διαλειμματική νηστεία, όπου η κατανάλωση τροφής γίνεται μόνο μέσα σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα. Το 2015, έχασε περίπου 9 κιλά με διαλειμματική νηστεία, αλλά χωρίς συνέπεια. Ξεκινούσε και σταματούσε γιατί τα αποτελέσματα δεν έρχονταν αρκετά γρήγορα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σήκωνε βάρη και γυμναζόταν σκληρά σε μια προσπάθεια να χάσει βάρος. Αυτό οδήγησε σε τραυματισμό στην πλάτη κατά τη διάρκεια μιας άσκησης. Μετά τον τραυματισμό, η μόνη άσκηση που μπορούσε να κάνει ήταν το περπάτημα.

Αλλά μέχρι το τέλος του έτους, είχε αρχίσει να ανακτά λίγο βάρος, αφήνοντάς την με καθαρή απώλεια περίπου 7 κιλών για εκείνη τη χρονιά.

«Ένιωθα πολύ απογοητευμένη και ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω. Αλλά κάτι μέσα μου μού έλεγε να μην το κάνω. Ήμουν αποφασισμένη να καταλάβω τι συνέβαινε. Κάθισα με το ημερολόγιό μου για να δω αν μπορούσα να διακρίνω μοτίβα. Αυτό που είδα ήταν ότι όταν ήμουν συνεπής με τη διαλειμματική νηστεία, έχανα περίπου ένα κιλό την εβδομάδα», λέει η Kayla.

Όπως εξηγεί, το πρόβλημα ήταν ότι νόμιζε ότι μισό κιλό την εβδομάδα ήταν αποτυχία. Ήταν παχύσαρκη και γι’ αυτό σκεφτόταν ότι έπρεπε να χάνει δύο κιλά την εβδομάδα. Έτσι, τα παρατούσε για λίγες μέρες ή μια εβδομάδα και προσπαθούσε να βρει κάτι άλλο που θα ήταν πιο γρήγορο.

Στο μεταξύ, είτε θα καθυστερούσε η απώλεια βάρους είτε θα ξανακέρδιζε βάρος. «Συνειδητοποίησα ότι αν ήμουν ευχαριστημένη με το μισό κιλό την εβδομάδα, θα μπορούσα να είχα χάσει 22 κιλά εκείνη τη χρονιά. Αποφάσισα να σταματήσω το κάπνισμα και να είμαι ευχαριστημένη με την αργή και σταθερή πρόοδο», περιγράφει.

Η συνέπεια ήταν το κλειδί για την απώλεια βάρους

Τον Ιανουάριο του 2016, επικεντρώθηκε στο να είναι συνεπής με ένα πολύ απλό σχέδιο. Δεσμεύτηκε να εξασκεί τη διαλειμματική νηστεία έξι ημέρες την εβδομάδα, να περπατάει 9 χιλιόμετρα την ημέρα και να παίρνει μια μέρα άδεια από τη νηστεία, κάθε Κυριακή.

Σταδιακά, έφτασε σε ένα παράθυρο νηστείας 16:8 -16 ώρες νηστείας, οκτώ ώρες για φαγητό- και τελικά, σε ένα γεύμα την ημέρα (OMAD).

Ένας κανόνας που ακολούθησε σταθερά κατά τη διάρκεια του παραθύρου φαγητού ήταν να τρώει ό,τι ήθελε. Δεν επέβαλλε κανένα διατροφικό περιορισμό στον εαυτό της. Δεν επέμενε στους χαμηλούς υδατάνθρακες, ούτε στην υψηλή πρωτεΐνη. Έτρωγε απλώς ό,τι έτρωγε η οικογένειά της, όπως επιδόρπια, σοκολάτα και κρασί.

Μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς, η συνέπειά της απέδωσε καρπούς. Ζύγιζε 71 κιλά, με τη συνολική απώλεια βάρους να φτάνει στα 30 κιλά. Αποφάσισε να διατηρήσει αυτό το βάρος για περίπου ένα χρόνο πριν ξεκινήσει το κανάλι της στο YouTube, όπου κάνει vlog για το ταξίδι της προς την απώλεια βάρους.

Στη συνέχεια, αποφάσισε να χάσει λίγο περισσότερο βάρος επειδή, στα 71 κιλά, ήταν ακόμη υπέρβαρη κατά περίπου 2 κιλά, σύμφωνα με τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, έφτασε τα 64,5 κιλά, με αποτέλεσμα να έχει χάσει συνολικά 36 κιλά από το υψηλότερο επιβεβαιωμένο βάρος της, τα 100 κιλά.

«Η απώλεια βάρους έκανε την καθημερινότητά μου σωματικά πιο εύκολη. Μπορούσα να συμβαδίζω με τα παιδιά και τον άντρα μου όταν πηγαίναμε έξω. Καθημερινές εργασίες, όπως το να πηγαίνεις στο παντοπωλείο, δεν ήταν πλέον κουραστικές. Θα μπορούσα να ξαπλώνω ανάσκελα και να μην έχω πρόβλημα στην αναπνοή», λέει η Kayla και καταλήγει:

«Το καλύτερο, όμως, ήταν ότι ένιωσα καλά με τον εαυτό μου. Βρήκα περισσότερη ενέργεια για να ζήσω. Η απώλεια 36 κιλών άλλαξε τη ζωή μου. Έγινα άνετη με τον εαυτό μου. Όλες οι σχέσεις μου -με τον Θεό, με το φαγητό, με την οικογένειά μου, με τον σύζυγό μου- βελτιώθηκαν. Και μου έδωσε ένα εντελώς νέο επίπεδο αυτοπεποίθησης».

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα