9 τροφές που σε κρατούν αποτελεσματικά μακριά από τις ιώσεις αυτόν τον χειμώνα

9 τροφές που σε κρατούν αποτελεσματικά μακριά από τις ιώσεις αυτόν τον χειμώνα

Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου με αυτές τις 9 τροφές που συστήνει διατροφολόγος και πες αντίο στις ιώσεις.

Σύμφωνα με το theissue, ο χειμώνας έκανε πια την εμφάνισή του και μαζί με αυτόν «αγκαζέ» ήρθαν και οι ιώσεις. Δεν είναι κάτι καινούριο καθώς κάθε χρόνο από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο (σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους) έχουμε το πικ της γρίπης και στην χώρα μας. Πώς μπορούμε όμως να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας και τι χρειάζεται να τρώμε για να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας να αντισταθεί σθεναρά στους «εισβολείς»;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Μαρία Παρίση: «Για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας και να μειώσουμε την διάρκεια των συμπτωμάτων από τις ιώσεις και την εποχική γρίπη,αρκεί να ακολουθήσουμε κάποια διατροφικά μυστικά.Υπάρχουν τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα»

Ποιες τροφές πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας για να μας κρατούν μακριά από τις ιώσεις

Σύμφωνα με τη Μαρία Παρίση, αυτές είναι οι 9 τροφές για να τη γλιτώσεις από τις ιώσεις.

1.Η πιπερόριζα/ginger: περιέχει χημικές ουσίες που στοχεύουν συγκεκριμένα σε ιούς που επηρεάζουν το κεφάλι και τον λαιμό.

2. Χυλός βρώμης : περιέχει β γλυκάνες , φυτικές ίνες με αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση.

3. Το μέλι : έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Επίσης συμβάλλει στη μείωση του βήχα.

4. Η κοτόσουπα: τα ζεστά ροφήματα και οι ζεστές σούπες ανακουφίζουν από τη ρινική συμφόρηση και προλαμβάνουν την αφυδάτωση. Η κοτόσουπα περιέχει πρωτεΐνες οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

5. Το μπρόκολο: περιέχει βιταμίνη C, σημαντική για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος .

6. To τσάι: είναι ένα φυσικό φάρμακο για το κοινό κρυολόγημα: Τα φύλλα τσαγιού περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

7. Το γιαούρτι: είναι πλούσιο σε προβιοτικά, που βοηθούν την ομαλή γαστρεντερική λειτουργία αλλά και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

8. Το πορτοκάλι: πλούσιο σε βιταμίνη C η όποια βοηθά στην τόνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

9. Το σκόρδο: περιέχει ένα θειούχο συστατικό, την αλλισίνη στην οποία οφείλεται η χαρακτηριστική μυρωδιά . αλλισίνη διαθέτει αντιμικροβιακή δράση, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως αντιοξειδωτικό. Το σκόρδο δρα προστατευτικά έναντι των ιώσεων και της γρίπης . Οι σκελίδες σκόρδου έχουν ισχυρό αντιμικροβιακό αποτέλεσμα.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα