Τρεις καλές επιλογές λαχανικών εποχής για να κάνεις αποτοξίνωση τον χειμώνα

Τρεις καλές επιλογές λαχανικών εποχής για να κάνεις αποτοξίνωση τον χειμώνα

Παντζάρι, λαχανικά με πράσινα φύλλα και λάχανο. Μάθε γιατί αυτές οι τρεις τροφές είναι οι ιδανικές για να κάνεις αποτοξίνωση το χειμώνα και πώς να τα αξιοποιήσεις για να "καθαρίσεις" αποτελεσματικά τον οργανισμό σου. 

Παντζάρια

Όταν νιώθεις το σώμα σου βαρύ δοκίμασε τα παντζάρια. Οι ίνες τους αυξάνουν την παραγωγή των αντιοξειδωτικών ενζύμων στο συκώτι, βοηθώντας το σώμα να μειώσει τη χολή και άλλες τοξικές ουσίες. Μερικές φορές το πιο απλό είναι καλύτερο. Απόλαυσέ τα βραστά ή ψήσε τα μαζί με μυρωδικά και ελάχιστο ελαιόλαδο τυλιγμένα μέσα σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου.  

Φυλλώδη λαχανικά

Τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και η λαχανίδα είναι γεμάτα με πολύτιμα συστατικά όπως βιταμίνες Α και C, είναι όμως τα επίπεδα της χλωροφύλλης τους αυτά που βοηθούν το σώμα να αποτοξινωθεί και να διατηρείται αλκαλικό. Για να εκμεταλλευτείς όλες τις καθαριστικές ιδιότητες από τα φυλλώδη λαχανικά, είναι καλύτερο να τα απολαύσεις ωμά.  

Λάχανο

Στην Ανατολή πιστεύουν ότι φέρνει καλή τύχη, ωστόσο το λάχανο (και τα άλλα σταυροειδή λαχανικά) προωθούν την καλή λειτουργία του ήπατος, διεγείροντας τη φυσική αποτοξινωτική διαδικασία του οργανισμού. Απόλαυσέ το σε διάφορες σαλάτες και αναμινγύοντάς το με άλλα νόστιμα και τραγανά χειμωνιάτικα λαχανικά.

shape.gr