Έρευνα: Οι γονείς με γιους γερνούν γρηγορότερα από εκείνους που έχουν κόρες

Σύμφωνα με ερευνητές στην Αμερική, οι άνθρωποι που έχουν γιους γερνούν πιο γρήγορα συγκριτικά με εκείνους που έχουν κόρες στην οικογένειά τους, αφού τα επίπεδα της εγκεφαλικής λειτουργίας τους μειώνονται πιο γρήγορα καθώς μεγαλώνουν ηλικιακά.

 Μάλιστα, αμερικανική μελέτη υποστηρίζει ότι από όσους περισσότερους γιους απαρτίζεται μία οικογένεια, τόσο περισσότερο μειώνεται το επίπεδο νοημοσύνης των γονέων.

Ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο λόγος που μειώνεται η εγκεφαλική λειτουργία όσων γονέων έχουν γιους, οφείλεται στο ότι τα αγόρια σε σύγκριση με τα κορίτσια είναι λιγότερο στοργικά, με συνέπεια οι γονείς μεγαλώνοντας να βιώνουν προβλήματα υγείας.

Η έρευνα δημοσίευσε στατιστικά 18 χρόνων από τεστ νοημοσύνης σε 13.222 γονείς ηλικίας 50 ετών και άνω σε όλη την Αμερική. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να λύσουν μαθηματικά προβλήματα και να προσπαθήσουν να θυμηθούν μία λίστα με λέξεις, τις οποίες οι ερευνητές διάβαζαν δυνατά εκείνη τη στιγμή.

Στην αρχή της έρευνας, τα επίπεδα νοημοσύνης των γονέων με αγόρια δε διέφεραν από εκείνων των γονέων με κορίτσια στην οικογένεια, παρόλα αυτά, καθώς τα παιδιά μεγάλωναν, τα επίπεδα νοημοσύνητης των πρώτων συγκριτικά ήταν χαμηλότερα, βάσει των αποτελεσμάτων που έδειξαν τα τεστ.

Η ερευνήτρια Katrin Wolfova, του πανεπιστημίου της Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε ότι: «Οι γονείς με τουλάχιστον έναν γιο, είχαν πιο γρήγορη νοητική μείωση σε σύγκριση με οικογένειες χωρίς κανένα αγόρι. Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι λόγοι είναι περισσότερο κοινωνικοί παρά βιολογικοί, αφού παρατηρούνται παρόμοιες τάσεις και στις μητέρες και στους μπαμπάδες».

Και συνέχισε συμπληρώνοντας: «Τα κορίτσια παρέχουν στους γονείς περισσότερη κοινωνική και συναισθηματική υποστήριξη σε σύγκριση με τα αγόρια – σημαντικά “όπλα” ενάντια στην κατάθλιψη και τη γεροντική άνοια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα