Είσαι συνέχεια κουρασμένη; Μην το αγνοείς ως φυσιολογικό

Είσαι συνέχεια κουρασμένη; Μην το αγνοείς ως φυσιολογικό

Νιώθεις συνέχεια κουρασμένη, δεν έχεις διάθεση να βγεις βόλτα, και το μόνο που σου ακούγεται ενδιαφέρον είναι να είσαι στον καναπέ και να βλέπεις ταινίες.

 Μήπως φταίει το ανοσοποιητικό σου;
Εάν το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι καταβεβλημένο, τότε ίσως είναι αυτή η εξήγηση γιατί νιώθεις συνέχεια κουρασμένη. «Η έντονη κούραση που δεν μπορείς να ξεπεράσεις –και οι ενοχλήσεις και οι πόνοι στις αρθρώσεις που επιμένουν για ώρες κάθε μέρα– είναι πιθανές ενδείξεις ότι μπορεί να υποφέρεις από κάποια αυτοάνοση ασθένεια, μια κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σου σύστημα επιτίθεται χωρίς λόγο στους ιστούς του σώματός σου» επισημαίνει ο Ιωάννης Γ. Σιδερής, ειδικός παθολόγος.

Το 75% αυτών των ασθενειών παρουσιάζεται στις γυναίκες. «Στις γυναίκες μεταξύ των 20 και 30 ετών η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος hasimoto (θυρεοειδίτιδα) είναι τα πιο συνηθισμένα αυτοάνοσα που επηρεάζει τα οστά και τις αρθρώσεις» λέει ο ειδικός.Η γνώμη του ειδικού: «Αν οι ενοχλήσεις και οι πόνοι διαρκούν περισσότερο από μία εβδομάδα, επισκέψου το γιατρό σου. Εκείνος θα ελέγξει το αίμα σου για κάποια φλεγμονή, μια ένδειξη ότι μπορεί να πάσχεις από κάποια αυτοάνοση ασθένεια».

shape.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα