Αυτές οι συνήθειες θα μας χαρίσουν μακροζωία!

Αυτές οι συνήθειες θα μας χαρίσουν μακροζωία!

Νέες έρευνες δείχνουν ότι σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να ζούμε μέχρι και τα 100 χρόνια. Την ανοδική τάση του όριου ζωής διέκοψε βίαια η πανδημία, αλλά όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επεκτείνουμε το προσδόκιμο ζωής.

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που αν τις εντάξουμε στη ζωή μας. βελτιώνουν και ωφελούν την υγεία μας.

Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές
Πιείτε νερό

Χιλιοειπωμένο, αλλά όπως δείχνουν οι μελέτες το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού, πίνει λιγότερο νερό από ότι χρειάζεται ο οργανισμός μας. Με επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού μας, μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά καλύτερα, διατηρούμε την ενέργεια που απορροφούμε από τις τροφές, καθυστερούμε την γήρανση και την εξασθένιση του οργανισμού μας.

Προσέξτε το πρωινό σας

Βάλτε την πρωτείνη στο πρώτο γεύμα σας και θα δείτε θεαματικές αλλαγές στον οργανισμό σας. Ο μεταβολισμός σας θα πετάει, και τα κύτταρα σας θα έχουν την απαραίτητη ενέργεια για να ζείτε τη ζωή σας χωρίς κόπωση.

Τεντωθείτε

Με ήπιες ασκήσεις το πρωί δίνετε την ευκαιρία στο κορμί σας να ξεπιαστεί, και να βελτιώσετε τη ροή του αίματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην εξάλειψη του άγχους και των κρίσεων πανικού μέσα στην ημέρα.

Περπατήστε

Σαφώς μπορείτε και να τρέξετε, αλλά αν δεν είστε τύπος που γυμνάζεται, μπορείτε να εντάξετε το περπάτημα στη καθημερινή σας ρουτίνα και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να είναι ακμαίος μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το όριο των 7500 βημάτων είναι αρκετό για ευεξία και ενδυνάμωση του οργανισμού μας.

Αποτοξινωθείτε από κακές σκέψεις, άγχη και φοβίες

Ξεχνάμε ότι ο ψυχολογικός παράγοντας είναι σημαντικός για την υγεία μας, εξίσου όσο και ο σωματικός. Οι έντονες κρίσεις άγχους μπορούν να οδηγήσουν σε ανάφλεξη των προβλημάτων στον οργανισμό μας, και να οδηγήσουν σε σταδιακή κατάρρευση του ανοσοποιητικού μας. Έρευνες απέδειξαν ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά αρτηριακής πίεσης και έχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα και εγκεφαλικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα