Τι να φας για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Τι να φας για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Πόσες νύχτες έμεινες ξάγρυπνος επειδή αναστέναξε το πηρούνι σου; Πόσες φορές το κοντοσούβλι που σε προκαλούσε να το κατασπαράξεις σε ανάγκασε να κοιτάς το ταβάνι και να μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που υπέκυψες στον πειρασμό;

Σου απαντάω γιατί έχω βιώσει και εγώ πολλές νύχτες που το βραδινό μου χάλασε τον ύπνο μου. Υπάρχουν όμως τροφές που θα σε χαλαρώσουν και θα σε παραδώσουν στην αγκαλιά του Μορφέα.

Δείτε παρακάτω ποιες τροφές πρέπει να προτιμάτε πριν κοιμηθείτε:

Μέλι
Δύο κουταλιές μέλι μαζί με ζεστό γάλα, είναι σαν νανουρίσμα για τον οργανισμό σου. Το μέλι αποδεδειγμένα μειώνει την νευρικότητα σου και ο ύπνος γίνεται εύκολη υπόθεση.

Αυγά
Ρυθμίζουν αμινοξέα πολύτιμα για έναν βαθύ ύπνο και ειδικά την τρυπτοφάνη που μπορούμε να βρούμε σε λίγα τρόφιμα. Συμβουλή, μη τα φατε τηγανητά.

Γιαούρτι
Περιέχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου που ρυθμίζουν την μελατονίνη με αποτέλεσμα να κοιμάσαι ευκολότερα και να ξυπνάς ξεκούραστος.

Ξηροί καρποί
Ανεβάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης που παράγει ο εγκέφαλός μας όταν είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Μια χούφτα ξηρών καρπών, φθάνει για έναν απολαυστικό ύπνο.

 eradio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα