Tα πέντε τρόφιμα που μειώνουν κατά 40% τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας

Νέα επιστημονικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο American Journal of Clinical Nutrition δείχνουν, μάλιστα, ότι η υψηλή μακροχρόνια πρόσληψη συγκεκριμένων ειδών χημικών στοιχείων που υπάρχουν στα φυτά και λέγονται φλαβονοειδή σχετίζεται με μειωμένη κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τις πληροφορίες υγείας 2.800 ανθρώπων μέσης ηλικίας 59 ετών, οι οποίοι δεν έπασχαν από άνοια και υποβλήθηκαν σε περιοδικές ιατρικές εξετάσεις, εργαστηριακά τεστ και απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τη διατροφή τους.

Από τα ευρήματα αναδείχθηκε ότι, 20 χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι που είχαν αναφέρει τη μεγαλύτερη πρόσληψη ....

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα