Πώς να ξεκολλήσει η ζυγαριά σου από τα τελευταία 3 κιλά

Πώς να ξεκολλήσει η ζυγαριά σου από τα τελευταία 3 κιλά

Όταν ξεκίνησες να προσέχεις τη διατροφή σου, οι αλλαγές στο σώμα σου ήταν θεαματικές. Κάθε ριζική αλλαγή άλλωστε που φροντίζει το σώμα σου, γίνεται αισθητή άμεσα. Τι γίνεται όμως τώρα που έχει “ξεμείνει” με δύο-τρία κιλά περισσότερα και η ζυγαριά δεν λέει να ξεκολλήσει;

Αν δεν χάνεις λοιπόν αυτά τα τελευταία 3 κιλά συνήθως πρόκειται για ένα συνδυασμό πολλών παραγόντων

    Έχεις κολλήσει σε μια ρουτίνα στη διατροφή σου, αν τρως συνέχεια τα ίδια φαγητά(ή παρόμοια) και επαναλαμβάνεις τις ίδιες ασκήσεις συνέχεια το σώμα και ο μεταβολισμός σου προσαρμόζονται σε αυτή τη ρουτίνα, με αποτέλεσμα η απώλεια βάρους σου να φτάνει σε ένα τέλμα.
    Λιγότερες θερμίδες από αυτές που θα έπρεπε, υπάρχουν γυναίκες που γυμνάζονται συχνά και σκληρά με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αντοχή τους, αν είσαι μια από αυτές θα πρέπει να τρως ένα μικρό σνακ για να διατηρείται ενεργοποιημένος ο μεταβολισμός σου γιατί όταν δεν λαμβάνεις αρκετή τροφή, ο μεταβολισμός σου επιβραδύνει, επειδή μπαίνει σε κατάσταση πείνας.
    Φυσικά, πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν το αντίθετο πρόβλημα. Όταν πλησιάζουν τα κιλά που είχαν σαν στόχο, κάνουν μικρές παρασπονδίες, σε αντίθεση με την αυστηρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τη δίαιτά τους στο παρελθόν, γεγονός που τις εμποδίζει ύπουλα αλλά σταθερά από το να καταφέρουν να φτάσουν το στόχο τους. Αν είσαι σε αυτή την κατηγορία θα βοηθούσε να γράφεις καθημερινά τι τρως. Πολλές φορές θα διαπιστώσεις ότι δεν είχες καταλάβει απολύτως όλα όσα τρως μέσα στη μέρα.

Τέλος, σίγουρα έχεις ακούσει πως για να “σοκάρεις” τον οργανισμό σου πρέπει να του δώσεις λιπαρά για μια μέρα ή ότι αν κόψεις και το βραδινό θα χάσεις τα τελευταία κιλά. Κάποιος άλλος σου είπε πως αν κόψεις τους υδατάνθρακες θα βρεις τη λύση για να “ξεκολλήσεις”! ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ! “Το αδυνάτισμα βασίζεται σε απλά μαθηματικά!” που με πολύ απλά λόγια σημαίνει πως πρέπει να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από όσες δαπανάς, έτσι ώστε το σώμα να παίρνει μέρος της ενέργειας που χρειάζεται από το αποθηκευμένο λίπος. (Σημείωσε εδώ πως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τρως λιγότερες από 1200 θερμίδες την ημέρα!).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα