Λίβερπουλ - Σίτι: Σε «κόκκινο συναγερμό» η πόλη πριν το ντέρμπι και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Λίβερπουλ - Σίτι: Σε «κόκκινο συναγερμό» η πόλη πριν το ντέρμπι και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η Μάντσεστερ Σίτι επισκέπτεται το Λίβερπουλ για το ντέρμπι της Premier League και ολόκληρη η πόλη θα ακολουθήσει συγκεκριμένο πρωτόκολλο ασφαλείας.

Απίστευτη είναι η φετινή πορεία της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα, με τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση μόλις ενός βαθμού στον βαθμολογικό πίνακα και να έρχονται αντιμέτωπες αυτή την Κυριακή στο «Anfield». Οι «κόκκινοι» με 63 βαθμούς βρίσκονται στην κορυφή της Premier League ενώ οι «πολίτες» έχουν 62, με αποτέλεσμα η νικήτρια να ανεβαίνει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Το μεγάλο αυτό ντέρμπι όμως προκαλεί… πονοκέφαλο στην αστυνομία η οποία πρέπει να διατηρήσει την ασφάλεια των φιλοξενούμενων, θέτοντας τα όρια στους γηπεδούχους οι οποίοι στο παρελθόν είχαν προβεί σε ακραίες ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ κατέθεσε το πλάνο διαδρομής που θα ακολουθήσει το λεωφορείο της Μάντσεστερ Σίτι προς το Άνφιλντ για να μην παρεκτραπεί η κατάσταση.

Η περίσταση εντός ντέρμπι τέτοιου μεγέθους κάνει την τοπική αστυνομία να βρίσκεται σε «υψηλή επιφυλακή», ενώ σύμφωνα με την Daily Mail θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε πολλά σημεία πέριξ του γηπέδου. Υπενθυμίζεται πως ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι έχει στοχοποιηθεί στο παρελθόν με φωτοβολίδες και μπουκάλια να εκτοξεύονται από οπαδούς της Λίβερπουλ, προς το πούλμαν της ομάδας αλλά και τον ίδιο.

Το λεωφορείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτυπήθηκε επίσης και υπέστη ζημιές όταν επισκέφθηκε το Άνφιλντ τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς ένας οπαδός πέταξε ένα γυάλινο μπουκάλι στο όχημα του συλλόγου.

Η αστυνομία βρίσκεται σε διάλογο και με τις δύο ομάδες ενόψει του μεγάλου αγώνα, με τον επικεφαλής επιθεωρητή Kevin Chatterton, διοικητή του αγώνα, να λέει ότι έχουν ένα σχέδιο για να αποτρέψουν οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν παρουσιαστεί.

«Οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή και θα λάβουμε μέτρα για να εντοπίσουμε και να παραδώσουμε στη δικαιοσύνη οποιονδήποτε κρίνεται υπεύθυνος για τη διάπραξη προσβλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς», τόνισε.

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα