Πούτιν: Πολεμάτε για την ασφάλεια της Ρωσίας. Η Δύση προετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας

Πούτιν: Πολεμάτε για την ασφάλεια της Ρωσίας. Η Δύση προετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας

Η 9η Μαΐου εκτιμάται πως θα είναι καθοριστική ημερομηνία για τη συνέχιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία πλήττεται από βιαιότητες εδώ και πλέον 74 ημέρες. Η σημερινή επέτειος για την Ημέρας της Νίκης των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας θα σημάνει το πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα προχωρήσει.

 Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφερόμενος προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ανέφερε πως «πολεμάτε για την ασφάλεια της Ρωσίας. Καθήκον μας είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη αυτών που νίκησαν τον ναζισμό».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Ουκρανία, τόνισε ότι «η Δύση προετοιμαζόταν για εισβολή στα εδάφη μας. Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας. Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία, είχαν άλλα σχέδια». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν ένα αναγκαίο και έγκαιρο μέτρο, ήταν η μοναδική σωστή απόφαση που μπορούσαμε να λάβουμε».

Ο Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί «η επανάληψη της φρίκης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου».

Οι εθελοντές και τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας πολεμούν για την πατρίδα τους, δήλωσε εξάλλου ο Πούτιν. «Πολεμάτε για την Πατρίδα σας, για το μέλλον της», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ο θάνατος κάθε στρατιώτη και αξιωματικού είναι επώδυνος για εμάς. Το κράτος θα κάνει τα πάντα για να φροντίσει αυτές τις οικογένειες». Ο Πούτιν ολοκλήρωσε την ομιλία του φωνάζοντας στους συγκεντρωμένους στρατιώτες: «Για τη Ρωσία, Για τη Νίκη, Ζήτω!».

Η 11λεπτη ομιλία του Πούτιν κατά την 75η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν περιλάμβανε καμία αξιολόγηση για την πρόοδο του πολέμου ούτε κάποια ένδειξη για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η σύγκρουση.

“Η Δύση ετοιμαζόταν να να εισβάλει στη γη μας”

Ο Ρώσος πρόεδρος στην 11λεπτη ομιλία του επικαλέστηκε τον ηρωισμό των Σοβιετικών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να εμψυχώσει τον στρατό.

Απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους στρατιώτες στην Κόκκινη Πλατεία καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε εξωτερικές απειλές για την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Ρωσίας και επανέλαβε τα ήδη γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει να δικαιολογήσει την εισβολή, ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.
Ο Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί “η επανάληψη της φρίκης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου”.

“Η υπεράσπιση της πατρίδας μας όποτε κρινόταν η τύχη της, ήταν πάντα ιερή. Με τέτοια αισθήματα πατριωτισμού οι άνθρωποι μας μάχονταν κατά του εχθρού κοντά στο Λένινγκραντ και στη Μόσχα, έτσι και σήμερα μάχεστε για τους ανθρώπους μας στο Ντόνμπας. Για την ασφάλεια της πατρίδας μας. Η ημέρα της νίκης είναι κοντά. Δεν υπάρχει οικογένεια στη Ρωσία που να μην κάηκε από τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο. Είμαστε περήφανοι για τη γενιά των νικητών” είπε και πρόσθεσε πως “η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας”.

“Το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές στα σύνορά μας, ενώ η Δύση δεν ήθελε να εισακούσει τη Ρωσία”, δήλωσε ο Πούτιν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ήταν ένα απαραίτητο και χρονικά κατάλληλο μέτρο, η μοναδική σωστή απόφαση.

Απευθύνθηκε απευθείας στους στρατιώτες που πολεμούν στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, την οποία η Ρωσία έχει δεσμευθεί να το “απελευθερώσει” από το Κίεβο.

Οι εθελοντές και τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας πολεμούν για την πατρίδα τους, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Πολεμάτε για την Πατρίδα σας, για το μέλλον της», δήλωσε και συμπλήρωσε «ο θάνατος κάθε στρατιώτη και αξιωματικού είναι επώδυνος για εμάς», δήλωσε. «Το κράτος θα κάνει τα πάντα για να φροντίσει αυτές τις οικογένειες».

Ο Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί «η επανάληψη της φρίκης ενός νέου παγκόσμιου πολέμου».

Ο Πούτιν ολοκλήρωσε την ομιλία του φωνάζοντας στους συγκεντρωμένους στρατιώτες: «Για τη Ρωσία, Για τη Νίκη, Ζήτω!».

Παρακολουθήστε την ομιλία με διερμηνεία στα ελληνικά

Live straming: Η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης

Περίπου 11.000 στρατιώτες συμμετέχουν στην παρέλαση στη Μόσχα. Συνολικά 77 αεροσκάφη αναμενόταν να πετάξουν πάνω από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS. Μεταξύ αυτών των αεροσκαφών θα περιλαμβάνονταν και οκτώ μαχητικά MiG-29 που θα πετούσαν σε σχηματισμό «Ζ» για να δείξουν υποστήριξη στα ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο,

Ωστόσο, ο καιρός ανέτρεψε τα σχέδια του Κρεμλίνου με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ να ανακοινώνει, όπως μεταδίδει το Tass, ότι «το εναέριο μέρος της παρέλασης δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Το γράμμα «Z» έχει γίνει το σύμβολο του πολέμου, τον οποίο η Ρωσία αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" και έχει αποτυπωθεί στα περισσότερα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που λειτουργούν στην Ουκρανία. Όποιος στη Ρωσία επικρίνει δημόσια την εισβολή ή ακόμα κάνει λόγο για πόλεμο διώκεται. Έχουν ήδη γίνει χιλιάδες συλλήψεις. Η κριτική απέναντι στις στρατιωτικές ενέργειες μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση.

.ethnos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα