Σανγκάη: Σκοτώνουν τα κατοικίδια για να περιορίσουν τον κορονοϊό

Σανγκάη: Σκοτώνουν τα κατοικίδια για να περιορίσουν τον κορονοϊό

Κραυγές αγανάκτησης, κέντρα ασθενών με κορονοϊό και... επιχείρηση εξόντωσης κατοικιδίων είναι οι εικόνες που επικρατούν στη Σαγκάη, μετά το σκληρό lockdown που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ, στο πλαίσιο της πολιτικής «zero Covid» στη χώρα.

Οι σκηνές που διαδραματίζονται στη Σανγάκη μετά τη νέα έξαρση του κορονοϊού, σοκάρουν και παραπέμπουν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το μέρος με τα 26 εκατ. κατοίκους θυμίζει τώρα πόλη φάντασμα, με drones περιπολούν τους άδειους δρόμους και τους κατοίκους να ουρλιάζουν στα παράθυρα, εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και αποκομμένοι από τις βασικές ανάγκες.

Παράλληλα, οι Αρχές μαζεύουν με τη βία τα κατοικίδια ζώα όσων νοσούν με κορονοϊό, ενώ πληροφορίες θέλουν τα άτυχα πλάσματα να θανατώνονται.

Βίντεο που έχει αναρτηθεί στα social media, δείχνει πολλά ζώα στοιβαγμένα σε σακούλες, ενώ αναφέρεται ότι πρόκειται να θανατωθούν. 

 

Σε άλλο βίντεο φαίνονται εργαζόμενοι με προστατευτικές στολές να μαζεύουν ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν διαγνωστεί θετικοί, προκειμένου να τα θανατώσουν.

Στο μεταξύ, στα πρόθυρα της απόγνωσης και της απελπισίας είναι οι κάτοικοι της Σανγκάης. Οι κάτοικοι της περιοχής ξεμένουν από τρόφιμα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αρκετοί εκ των οποίων βγαίνουν στα μπαλκόνια τους, για να παραπονεθούν ή να ουρλιάξουν από θυμό.

Οι κάτοικοι της πόλης των 26 εκατομμυρίων κατοίκων δεν ήταν προετοιμασμένοι, αφού οι αξιωματούχοι της πόλης είχαν υποσχεθεί ότι το lockdown θα τελείωνε στις 5 Απριλίου. Όμως δόθηκε νέα παράταση.

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα