ΕΜΑ για AstraZeneca: Θα ενημερωθούν αν θα λάβουν 2η δόση όσοι εμβολιάστηκαν

ΕΜΑ για AstraZeneca: Θα ενημερωθούν αν θα λάβουν 2η δόση όσοι εμβολιάστηκαν

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τα εξαιρετικά σπάνια περιστατικά με θρόμβους αίματος σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια  που εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό με Vaxzevria, το εμβόλιο της AstraZeneca.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, μετά από αίτημα της Επιτρόπου τγια την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων μετά από συνάντηση των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, ο EMA προβαίνει σε ανασκόπηση των δεδομένων εμβολιασμού και των δεδομένων σχετικά με την επιδημιολογία των ασθενειών (συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών λοιμώξεων, των νοσηλείας, της νοσηρότητας και της θνησιμότητας). 
Η επανεξέταση από την επιτροπή ανθρωπίνων φαρμάκων του EMA (CHMP) θα επιτρέψει στις αρχές να θέσουν τους κινδύνους της Vaxzevria στο πλαίσιο των οφελών των συνεχιζόμενων εκστρατειών εμβολιασμού.

Η επιτροπή θα εξετάσει επίσης εάν θα ενημερώσει τις συστάσεις για μια δεύτερη δόση Vaxzevria σε εκείνους που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση.

Ο EMA θεωρεί ότι τα συνολικά οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων σε άτομα που εμβολιάζονται.

Η ανασκόπηση της επιτροπής CHMP θα υποστηρίξει τις τρέχουσες εθνικές εκστρατείες εμβολιασμού στις αποφάσεις τους σχετικά με τον τρόπο βέλτιστης ανάπτυξης του εμβολίου

Όπως για όλα τα εμβόλια, ο EMA θα συνεχίσει να παρακολουθεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του Vaxzevria και να παρέχει πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα