Αντιφρονούντες ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας υπέρ της ευλογίας των γάμων ομοφυλοφίλων

Αντιφρονούντες ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας υπέρ της ευλογίας των γάμων ομοφυλοφίλων

Τη Δευτέρα το Βατικανό ανακοίνωσε ότι οι ιερείς δεν μπορούν να ευλογούν τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και ότι τέτοιες ευλογίες δεν είναι έγκυρες, μια απόφαση που απογοήτευσε τους ομοφυλόφιλους Καθολικούς που ήλπιζαν ότι η Εκκλησία τους έγινε πιο φιλική υπό τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ως απάντηση στην πρακτική ορισμένων ενοριών κυρίως σε ΗΠΑ και Γερμανία, όπου ιερείς ευλογούσαν τελετές ένωσης ατόμων του ιδίου φύλου.

Αποθαρρύνουμε βαθιά το νέο ρωμαιοκαθολικό διάταγμα που επιδιώκει να απαγορεύσει την ευλογία ζευγαριών που ανήκουν στο ίδιο φύλο. Αυτή είναι μια υποτροπή σε καιρούς που ελπίζαμε να ξεπεράσουμε με τον Πάπα Φραγκίσκο. Σε αλληλεγγύη με τόσους πολλούς, δεν θα απορρίψουμε κανένα αγαπημένο ζευγάρι στο μέλλον που ζητά την ευλογία του Θεού...

Mια ομάδα αντιφρονούντων ιερέων της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας δήλωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει να ευλογεί ζευγάρια του ίδιου φύλου, κόντρα στην απόφαση του Βατικανού να μην ευλογεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Η Πρωτοβουλία Parish Priests με επικεφαλής τον πατέρα Helmut Schueller υπήρξε από καιρό «αγκάθι» για το Βατικανό. Η ομάδα αυτή θέλει να αλλάξουν οι κανόνες της Εκκλησίας έτσι ώστε οι ιερείς να μπορούν να παντρεύονται και οι γυναίκες να μπορούν επίσης να γίνονται ιερείς. Επίσης, κόντρα στους κανόνες της Εκκλησίας, έχει ταχθεί υπέρ του να δίνεται η θεία κοινωνία σε Προτεστάντες και διαζευγμένους Καθολικούς που ξαναπαντρεύονται.

Η ομάδα αυτή, που ιδρύθηκε το 2006 από εννέα ιερείς, αναφέρει ότι έχει τώρα περίπου 350 μέλη από τις τάξεις της επίσημης Εκκλησίας και πάνω από 3.000 υποστηρικτές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα