Moderna και Pfizer: Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στα δύο εμβόλια για τον κορονοϊό

Moderna και Pfizer: Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στα δύο εμβόλια για τον κορονοϊό

Οι εταιρείες Pfizer και Moderna με λίγες μέρες διαφορά ανακοίνωσαν ότι τα εμβόλια που ετοιμάζουν για τον κορονοϊό είναι αποτελεσματικά κατά τουλάχιστον 90%

Δυο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες η Pfizer και η Moderna, έχουν περάσει μπροστά στην παγκόσμια κούρσα για την ανεύρεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Με διαφορά λίγων ημερών οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Biontech (σε συνεργασία) και η Moderna έδωσαν ελπίδα στον κόσμο που πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα έχουν γίνει γνωστά το εμβόλιο των Pfizer και Biontech ανακοινώθηκε ότι είναι κατά 90% και το εμβόλιο της Moderna ανακοινώθηκε ότι είναι αποτελεσματικό κατά 95%.  

Πρόεδρος Moderna: Μας ενθουσίασαν δύο στοιχεία για το νέο εμβόλιο

Οι διαφορές ανάμεσα στα δυο εμβόλια

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά:

Και τα δυο εμβόλια χρησιμοποιούν την ίδια προσέγγιση με την έγχυση μέρους του γενετικού κώδικα του κορονοϊού, έτσι ώστε να προκαλέσουν ανοσολογική απόκριση. 

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο των Pfizer BioNTech παρέχει αποτελεσματικότητα κατά 90% και της Moderna σχεδόν 95%. Ωστόσο, και τα δυο εμβόλια είναι ακόμα σε φάση δοκιμών και το ποσοστό αυτό μπορεί να αλλάξει.

Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να διατηρείται στους -75 βαθμούς Κελσίου. Κανένα άλλο εμβόλιο στις ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητο να διατηρείται σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και μάλιστα δεν υπάρχουν, όπως αναφέρει το CNN, καταψύκτες σε φαρμακεία και ιατρεία που να καταψύχουν τόσο χαμηλά.

Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να διατηρηθεί στους -20 βαθμούς Κελσίου επί έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε οποιοδήποτε ψυγείο και μάλιστα για 30 ημέρες, όπως ανακοίνωσε η Moderna. Το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να διατηρηθεί μόνο 5 ημέρες στο ψυγείο.

Η Moderna ανακοίνωσε ότι θα έχει προς διάθεση 20 εκατομμύρια δόσεις στο τέλος του χρόνου και 500 εκατομμύρια με ένα δισεκατομμύριο το 2021.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα έχει προς διάθεση 50 εκατομμύρια δόσεις και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021.

Κορονοϊός: Ελπίδες και με το εμβόλιο της Moderna - Στο 94,5% η αποτελεσματικότητά του

Ηλίας Μόσιαλος για εμβόλιο Moderna: Σημαντικά και ενθαρρυντικά νέα

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα