Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θέλει να σπάσει τα ισόβια

Στις 16 Μαΐου 2022, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την άγρια δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, παρουσία του μωρού τους.
Στον συζυγοκτόνο επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων για τον φόνο της νεαρής μητέρας και άλλα 11 χρόνια κάθειρξης, τα 10 για τον θάνατο του σκύλου της οικογένειας, τον οποίο σκότωσε στο πλαίσιο του σχεδίου του, να παρουσιάσει τον φόνο της άτυχης γυναίκας, ως αποτέλεσμα της εισβολής ληστών στο σπίτι, στα Γλυκά Νερά.

Σε βρασμό ψυχικής ορμής επιμένει ότι ήταν o Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την ώρα της δολοφονίας της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς σε μια ύστατη προσπάθεια να …σπάσουν τα ισόβια στη δίκη που ξεκίνησε χθες μετά από τρεις διακοπές στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Για πρώτη φορά οι συνήγοροί του κατηγορουμένου πρότειναν έξι μάρτυρες υπεράσπισης του 35χρονου καταδικασθέντα, ανάμεσα τους και οι γονείς του.

«Αποδέχομαι τις κατηγορίες όχι όμως με τον τρόπο που περιγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης. Υπάρχει σφάλμα. Για τις πράξεις αυτές ντρέπομαι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω τη σύζυγό μου. Δεν είχα κανένα όφελος. Ό,τι αγαπούσα χάθηκε εκείνη την ημέρα. Ντρέπομαι για εκείνη την στιγμή και μισώ τον εαυτό μου. Ζητώ από όλους ένα μεγάλο συγγνώμη» είπε ο κατηγορούμενος με την έναρξη της διαδικασίας ενώ η υπεράσπιση επανέφερε ως αυτοτελή ισχυρισμό τον βρασμό ψυχικής ορμής.

Συγκλονίζει η κατάθεση του αστυνομικού που μπήκε πρώτος στο σπίτι
Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και κατέθεσε ο αστυνομικός Χρ. Βαρδίκος, ο οποίος είχε πάρει αγκαλιά τη μικρή Λυδία και την είχε βγάλει έξω από τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών μετά τη δολοφονία της μητέρας της.

«Υπηρετούσα τότε στην Άμεση Δράση. Γύρω στις 6: 15 το πρωί λάβαμε σήμα για άτομο που καλεί σε βοήθεια. Φτάσαμε άμεσα στο σημείο γιατί ήμασταν κοντά. Είδαμε μια γειτόνισσα που κράταγε ένα τηλέφωνο και το έχει σε ανοιχτή ακρόαση. Ακούσαμε μια ανδρική φωνή που φώναζε πνιχτά «βοήθεια μιας σκοτώνουν». Μας πήγε η γειτόνισσα στη πίσω πλευρά του σπιτιού και εκεί ήταν ένα παράθυρο που σαν πρώτη εικόνα φαίνονταν να ήταν παραβιασμένο. Όταν είδαμε ότι υπάρχει πιθανή διάρρηξη ενημερώσαμε το κέντρο και ήρθαν ενισχύσεις»,

»Συνολικά ήμασταν στο σημείο πέντε αστυνομικοί. Μπήκαμε στο σπίτι οι τέσσερις. Στο υπόγειο δεν υπήρχε τίποτα ήταν όλα εντάξει. Ανεβήκαμε στο ισόγειο όπου ήταν η κουζίνα και το σαλόνι. Ανεβαίνοντας είδα ένα περιφραγμένο χώρο για κατοικίδια και εκεί υπήρχαν κόπρανα ζώου. Μετά στην αρχή του ισόγειο είδαμε το σκυλάκι νεκρό στη κουπαστή της σκάλας. Ανεβήκαμε στη σοφίτα και είδαμε μισάνοιχτη την πόρτα. Υπήρχε ένα κρεβάτι διπλό. Εκεί ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα με το κεφάλι κάτω η γυναίκα. Φαίνονταν ότι ήταν νεκρή. Αριστερά δεμένος σε χέρια και πόδια ήταν ο κατηγορούμενος. Το στόμα και τα ματιά του ήταν κλειστά με καφέ ταινία».

«Πήρα το μωρό στην αγκαλιά. Οι συνάδελφοι μου έλυσαν τον κατηγορούμενο ο οποίος λύθηκε έκατσε στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή λέγοντας της «Καρολάιν αγάπη μου». Του είπαμε να απομακρυνθεί γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Ζήτησε το μωρό του το έδωσα. Άρχισε μετά να κάνει κάποιες κινήσεις λίγο άγαρμπες …Σαν να θρηνούσε έχοντας το μωρό αγκαλιά. Του το πήραμε ευγενικά και του είπαμε να φύγουμε γιατί ήταν σκηνή εγκλήματος. Μας είπε ότι τους λήστεψαν 3 άντρες με πιστόλια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ήταν σκηνοθετημένο. Μπορεί να υπήρχε προχειρότητα, έλλειψη εμπειρίας. Δε θα πω αν ήταν καλά ή κακά, θα πω ότι ήταν κουτά, χαζά σκηνοθετημένο», επέμεινε όταν ρωτήθηκε για το εάν ήταν στημένο το σκηνικό ή όχι.

Η δίκη συνεχίζεται στις 30 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα