Φωτιά στη Σταμάτα: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα - Μέσα σε μισή ώρα πήραν όλα φωτιά Δείτε live

Φωτιά στη Σταμάτα: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα - Μέσα σε μισή ώρα πήραν όλα φωτιά  Δείτε live

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 12.00 στη Σταμάτα Αττικής.

Καμμένα σπίτια σε Σταμάτα και Ροδόπολη. Μία αποθήκη παραδόθηκε ολοσχερώς στις φλόγες.

Στις φλόγες και αυτοκίνητα

«Τρία ή τέσσερα σπίτια έχουν καεί. Όλος ο κόσμος έχει φύγει. Έχουν μεταφερθεί στην πλατεία ή σε γειτονικά σπίτια» δήλωσε στο MEGA ο κ. Κλεφτάκης, Πρόεδρος της Κοινότητας Ροδόπολης.

Οι Πυροσβέστες μάχονται σε πολλαπλά μέτωπα.

Σε ένα σπίτι επιχειρούσαν να σβήσουν την σκεπή που είχε πάρει φωτιά προκειμένου να μην επεκταθούν οι φλόγες και στο υπόλοιπο σπίτι και γίνει παρανάλωμα του πυρός ολόκληρο.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων

Κολοκούρης για Διόνυσο: Προσπαθούμε να σώσουμε τα σπίτια

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στις εστίες πυρκαγιάς στον Διόνυσο, τη Σταμάτα και τη Ροδόπολη, υπό τον συντονισμό του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος.
«Όπως βλέπετε υπάρχουν πολλές διάσπαρτες κατοικίες. Αυτό μας δυσκολεύει, προσπαθούμε να μην πλάθει καμία ζημιά καμία κατοικία και κυρίως ανθρώπινη ζωή. Αυτό πολεμάμε με όλες μας τις δυνάμεις, αυτό μας δυσκολεύει στην οριοθέτηση της πυρκαγιάς», σημειώνει ο Στέφανος Κολοκούρης, αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος. 
 

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη στις αυλές των σπιτιών να μην καούν τα σπίτια. Ωστόσο σπίτια καίγονται εξωτερικά

Πυροσβέστες σκαρφάλωσαν στην σκεπή του σπιτιού για να ρίξουν νερό και να προλάβουν την φωτιά που έκαιγε κάτω από τα κεραμίδια. Ενώ πυροσβέστες μπήκαν και μέσα στο σπίτι για να προλάβουν τις φλόγες

Οι φλόγες,  έχουν περάσει τις μάντρες των σπιτιών και έχουν μπει στις αυλές. 

Σε αρκετές περιπτώσεις οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από την πόρτα  αλλά χάριν στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής δεν παραδόθηκαν στις φλόγες

Ήδη έχει εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, ενώ αστυνομικοί στο Δήμο Διονύσου ζήτησαν από κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, κάποιοι το πράττουν και μόνοι τους, χωρίς κάποια εντολή.

Προσαγωγή υπόπτου

Προσαγωγή ενός υπόπτου από την Αστυνομία  για τη φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Ροδόπολη και Διόνυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 25χρονο ο οποίος είχε μαζί του ένα σακίδιο, μέσα στο οποίο βρέθηκε εύφλεκτο υλικό. Ο άνδρας κρατείται στο Α.Τ. Διονύσου.

Η φωτιά καίει δασική έκταση μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά μαίνεται κοντά σε σπίτια και έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις για την κατάσβεσή της.
 
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 43 πυροσβέστες 2 ομάδες πεζοπόρο 24 οχήματα 2 ελικόπτερο 2 αεροσκάφη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μήνυμα με το 112 στους κατοίκους.

Αστυνομικοί στο Δήμο Διονύσου ζητούν από κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο κάποιοι το πράττουν και μόνοι τους, χωρίς κάποια εντολή.

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη. Το κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα από τη φωτιά 
Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Ενεργοποιήθηκε το 112

Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής. Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφάτης, μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά :

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι' αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση». 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα