Φωτιές σε Χαλκίδα και Αργολίδα – Εντολή εκκένωσης και μήνυμα του 112

Φωτιές σε Χαλκίδα και Αργολίδα – Εντολή εκκένωσης και μήνυμα του 112

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για πολλαπλά πύρινα μέτωπα, με τις φωτιές στη Σαλαμίνα, Χαλκίδα και Αργολίδα να μαίνονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr, η φωτιά στην Αργολίδα είναι προ του χωριού και κινείται με ταχύτητα. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις πάνω από το χωριό ώστε να την ανακόψουν και να μην προχωρήσει, ενώ έχει δοθεί εντολή για πλήρη εκκένωση του χωριού Γκάτζια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του argonafplia.gr, η φωτιά είναι πιο κοντά από 200 μέτρα από το χωριό και η πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη για να την θέσουν υπό έλεγχο.

Νωρίτερα, ηλικιωμένοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να τους παραλάβει λεωφορείο του Δήμου Επιδαύρου και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.  

Φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Χαλκίδα
Όσον αφορά στην πυρκαγιά που καίει στη Χαλκίδα, η φωτιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Βαθροβούνι. Η πυρκαγιά βρίσκεται τρία χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένη περιοχή, ενώ καπνοί έχουν σκεπάσει το κέντρο της πόλης.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν καθώς στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 22 οχήματα και δύο ελικόπτερα και  έξι αεροσκάφη.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Σε ύφεση οι φωτιές σε Σαλαμίνα και Ζάκυνθο

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση είναι οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα στη Σαλαμίνα και τη Ζάκυνθο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα