Νομοσχέδιο κατά διαδηλώσεων: Στους δρόμους το απόγευμα πλήθος συνδικάτων και οργανώσεων

Νομοσχέδιο κατά διαδηλώσεων: Στους δρόμους το απόγευμα πλήθος συνδικάτων και οργανώσεων

Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις διοργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, σήμερα Πέμπτρη ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη βουλή. Επιδίωξή τους είναι να στείλουν μαζικό μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και το ΚΙΝΑΛ που έχει δηλώσει ότι θα το υπερψηφίσει, ότι δεν θα περάσει η προσπάθεια να μπουν στο «γύψο» οι διαδηλώσεις και οι κοινωνικοί αγώνες.

Το βράδυ η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις

Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για διαδηλώσεις: Βάζουμε κανόνες - Φέρνετε το ν/σ από φόβο

Στην Αθήνα γίνονται τρεις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις:

Η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καθώς επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, καλούν στις 7μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη βουλή.

Το ΠΑΜΕ καλεί απευθείας στην πλατεία Συντάγματος στις 8 το βράδυ.

Διεθνής Αμνηστία για διαδηλώσεις: Το ν/σ περιορίζει το δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης

Μια σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σωματεία από το χώρο του Τύπου, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και πολλά άλλα, καθώς και η Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση καλούν στις 7μμ στον πεζόδρομο Κοραή και Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη βουλή.

Να σημειωθεί ότι χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης θέλησε να δείξει ένα άτεγκτο πρόσωπο τονίζοντας ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον περισσότερο για να ακούσουν το πλήθος των σωματείων και συλλογικοτήτων που κατακεραυνώνουν το νομοσχέδιο ως τερατούργημα κατά του δικαιώματος στη διαδήλωση,

Από τη μεριά του το ΚΙΝΑΛ που σε μια κρίσιμη ψηφοφορία τείνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, εξήγησε γιατί θα στηρίξει το επίμαχο νομοσχέδιο. Σε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιοποίησε χθες, ττονίζει τους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή δεν παρείχε τις αναγκαίες θεσμικές εγγυήσεις, χωρίς τις οποίες δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφιστεί από την πλευρά μας».

Ωστόσο, η Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για το  νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις τονίζει ότι "δεν τηρεί τις συνταγματικές αρχές για την προστασία του δικαιώματος όσο και διεθνείς συμβάσεις και αποφάσεις δικαστηρίων» και μάλιστα εστιάζει και ζητά αλλαγές στις 4 συγκεκριμένες διατάξεις, που προέρχονται αυτούσιες από το χουντικό διάταγμα του 1971, όπως έχει επισημάνει εξαρχής η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κλειστοί από τις 6 το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»

Κλείνουν στις 6 το απόγευμα οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ, λόγω συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα