Έβρος: Ήρεμη η κατάσταση στα σύνορα παρά τις πληροφορίες για κινητικότητα μεταναστών

Έβρος: Ήρεμη η κατάσταση στα σύνορα παρά τις πληροφορίες για κινητικότητα μεταναστών

Ήρεμη είναι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, παρά τις πληροφορίες που διέρρεαν χθες τουρκικά ΜΜΕ για δεύτερο κύμα μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία. 

Ο συναγερμός σήμανε όταν η τουρκική εφημερίδα Haber Turk  σε δημοσίευμά της ανέφερε πως ξεκινά και πάλι το «ταξίδι της ελπίδας» για περίπου 6.000 μετανάστες από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 επικαλούμενος αστυνομικές και στρατιωτικές πηγές στον Έβρο, χθες το βράδυ υπήρξε έντονη κινητοποιήση σε τέσσερα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων, στο Τυχερό, το Πέταλο, το Σοφικό και τις Φέρρες, ενώ στις Καστανιές δε διαπιστώθηκε ιδιαίτερη πίεση.  

Έντονη κινητικότητα στον Έβρο: Πληροφορίες για άφιξη 6.000 μεταναστών

Σε τεντωμένο σχοινί τα ελληνοτουρκικά: Κινητικότητα στον Έβρο - Σχέδιο Μητσοτάκη

Στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η κινητοποίηση παρατηρήθηκε στις 23:00 το βράδυ και μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα άνδρες της τουρκικής Στρατοφυλακής είχαν ανάψει φωτιές κατά μήκος των τουρκικών συνόρων σε τουρκικό έδαφος, ενώ στο σημείο είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιωθήσκαν από κυβερνητικές πηγές, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί, όλα ήταν ήρεμα στα σημεία που υποτίθεται πως είχε παρατηρηθεί η κινητικότητα στο Τυχερό, στις Καστανιές, το Πέταλο και τις Φέρρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης - Φερών, Δημήτρης Κολγιώνης είπε ότι δεν έχει φτάσει μεγάλος αριθμός μεταναστών στα σύνορα.

«Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κόσμος στα σύνορα, δεν υπάρχουν μετανάστες», είπε ο αντιδήμαρχος, σημειώνοντας πως υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές. «Είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρειαστεί», τόνισε.

«Ήταν ένα κοινό μυστικό ότι θα προσπαθούσαν να έρθουν κι αυτό το τριήμερο», σημείωσε αλλά πρόσθεσε πως «η αποφασιστικότητα είναι δεδομένη».

«Διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στον Έβρο ο Π. Χαρέλας, πρόεδρος της Ένωσης συνοριοφυλάκων που μίλησε επίσης στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε, ο στρατός έχει αυξήσει τις περιπολίες του, οι ελληνικές δυνάμεις βλέπουν δυνάμεις να κινούνται κοντά στα σύνορα, αλλά οι αποτροπές είναι συνεχείς.

«Στην παραποτάμια περιοχή υπάρχουν ομάδες που προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό. Οι αποτροπές είναι συνεχείς. Συγκεντρώνονται απέναντι αλλά όχι σε βαθμό που να μας προκαλεί ανησυχία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει κινητικότητα από την απέναντι πλευρά», σημείωσε.

Πάντως σε επιφυλακή παραμένει ο στρατός, κυρίως όμως δυνάμεις της αστυνομίας που καταφτάνουν συνεχώς στην Αλεξανδρούπολη με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα