Τι δήλωνε ο δολοφόνος του Γραικού στη Νικολούλη - 4 δολοφόνοι που έψαχνα τα θύματα τους

Ανήσυχος για την τύχη του θύματός του είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού.

Ο 46χρονος έμπορος που δολοφόνησε τον Γραικό είχε μιλήσει με θολωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αλλοιωμένη φωνή, δηλώνοντας πλήρη άγνοια για το τι απέγινε ο άτυχος επιχειρηματίας.

Παρά ταύτα, η Αγγελική Νικολούλη φαίνεται πως αντιλήφθηκε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, όπως και το σημείο με το νωπό τσιμέντο στο οποίο, τελικά, βρέθηκε η σορός και το αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού.

«Ήπιαμε τσιπουράκι, κάναμε τους λογαριασμούς μας και φύγαμε» αναφέρει στο βίντεο ο δολοφόνος του Γραικού, ενώ προκαλεί εντύπωση ότι παρά το γεγονός ότι περιγράφει με λεπτομέρειες τη διαδρομή που έκανε ο ίδιος, σε ό,τι αφορά το 59χρονο θύμα, σε ουσιαστικές ερωτήσεις απαντούσε αόριστα, δηλώνοντας άγνοια.

Στο σχετικό βίντεο ο δολοφόνος του Γραικού εξηγεί για τις μοιραίες ώρες προ της εξαφάνισης λέγοντας: «μόνοι μας καθίσαμε, κάναμε τους λογαριασμούς και ξεκινήσαμε να φύγει ο καθένας με το αυτοκίνητό του» ενώ εύχεται να «βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε κι εμείς!».

Ερωτηθείς αν είχε τσακωθεί με το θύμα πριν την εξαφάνιση ο ίδιος λέει: «Όποιος έχει κάποιο στοιχείο να πάει στην ασφάλεια»

«Τα χρήματα όλα είναι πληρωμένα, υπάρχουν καταθέσεις, επιταγές εξοφλημένες. Ότι ζώα παίρνουμε τα πληρώνουμε επί τόπου».

Αμέσως μετά, η Αγγελική Νικολούλη τον ρωτά αν καβγάδισαν με τον 47χρονο να λέει:

«Όποιος έχει κάποιο στοιχείο να το πει στην ασφάλεια. Οι συζητήσεις μας ήταν καθαρά επαγγελματικές».

 Δημήτρης Γραικός: Βίαιος ο θάνατος του – Τι είδε ο ιατροδικαστής

Ξεσπά η σύζυγος Γραικού: Ο κατηγορούμενος χρωστούσε πολλά λεφτά στον άντρα μου

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δολοφόνος αναζητά το θύμα του στην εκπομπή της  Νικολούλη, ισχυριζόμενος τον ανίδεο. Παρόμοιες περιπτώσεις έχουμε δει και στο παρελθόν με συγγενείς να απευθύνονται με δάκρυα στο "Φως στο Τούνελ" αναζητώντας το θύμα τους προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες εναντίον τους. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση της Δήμητρας Βούλγαρη και του Θανάση Λάμπρου.

Η Δήμητρα Βούλγαρη σκότωσε τον άντρα της και ναυτικό, Θανάση Λάμπρου πάνω σε καυγά με μια σφαίρα στην κοιλιά και μια άλλη στο κεφάλι. Βγήκε στον αέρα της εκπομπής «Φως στο τούνελ» παριστάνοντας ότι δεν ήξερε τίποτα. Λίγους μήνες αργότερα λύγισε και ομολόγησε. Αργότερα, προσπάθησε να ανασκευάσει και επιχείρησε να ανακαλέσει ισχυριζόμενη ότι δεν είναι εκείνη η δολοφόνος του συζύγου της.Της επιβλήθηκε η ποινή ισόβιας καθειρξης.

Άλλη μια υπόθεση είναι εκείνη του Κωστή Πολύζου. Το 2011 η μητέρα και ο πατριός του σκότωσαν τον 23χρονο στα Σιάτιστα Κοζάνης. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η «επικαρπία» δανείου που είχε πάρει στο όνομά του ο Κωστής Πολύζος. Η δολοφονία έγινε μετά από καυγά του 23χρονου με τη μητέρα και τον πατριό του λόγω της κακής οικονομικής διαχείρισης της μητέρας του.

Οι υποψίες είχαν στραφεί από την αρχη στη μητέρα και τον πατριό. Ο Κωστής εξαφανίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και στις 26 Σεοπτεμβρίου 2011 βρέθηκε το πτώμα του σε αγροτική έκταση του πατριού του. Η μητέρα χαρακτήριζε, μάλιστα, τους «δολοφόνους» του γιου της ως «δίποδα αγρίμια».

Ανατρέχοντας στις εκπομπές της Αγγελικής Νικολούλη τα λόγια της μητέρας του άτυχου νεαρού προκαλούν ανατριχίλα. Μετά από χρόνια το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς επέβαλε στη μητέρα και τον πατριό του την ποιν΄πη της ισόβιας κάθειρξης για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου.

Παρόμοια υπόθεση ήταν και της Κικής Κούσογλου. «Και αν εσύ δε με αγάπησες εγώ σε αγαπώ, και αν εσύ με σκότωσες εγώ ακόμη ζω» ήταν τα λόγια της άτυχης κοπέλας από τη Βέροια που βρέθηκαν γραμμένα στο ημερολόγιό της και θεωρήθηκαν προφητικά. Η 20χρονη κοπέλα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Απρίλιο του 2005. Για περίπου τέσσερις μήνες η εξαφάνιση απασχολούσε τις αρχές αλλά και την κοινή γνώμη.Ανάμεσα στους ανθρώπους που αναζητούσαν την κοπέλα ήταν και ο επί πέντε χρόνια σύντροφός της, Δάνος.

Το ζευγάρι όπως αποδείχθηκε αντιμετώπιζε συχνά προβλήματα. Παρά τις εντάσεις, οι δυο τους δεν έπαιρναν την απόφαση να χωρίσουν. Τον Μάρτιο του 2005 η Κική είχε ζητήσει από τον Δανό να χωρίσουν. Την ημέρα της εξαφάνισής της είχε συναντηθεί μαζί του την ώρα που σχολούσε από την καφετέρια που εργαζόταν και εκείνος προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της. Η κοπέλα δέχτηκε, αλλά κατέληξαν στο σπίτι του νεαρού. Η κική μετάνιωσε και του ζητησε να την πάει στο σπίτι της. Τελικά, δέχθηκε να περάσει το βράδυ σπίτι του.

Όταν η νεαρή αποκοιμήθηκε, ο Δάνος που υποψιαζόταν ότι είχε γνωρίσει κάποιον άλλον άνδρα, έψαξε στο κινητό της. Ένα μήνυμα που είχε στείλει η Κική στην κολλητή της σχετικά με τον ίδιο, τον εξόργισε. Ξύπνησε την κοπέλα και ξεκίνησε ένας έντονος καυγάς. Από το επόμενο πρωί, τα ίχνη της Κικής είχαν χαθεί. Ο Δάνος αρχικά δεν ήθελε να δώσει συνέντευξη σε κανένα, αργότερα όμως δέχθηκε να μιλήσει στην Αγγελική Νικολούλη. Μάλιστα, ο νεαρόε έκανε έκκλησε σε όποιον γνώριζε πληροφορίες να βοηθήσει ώστε να βρεθεί η αγαπημένη του.

Η Αγγελική Νικολούλη επιλέγει να του πάρει συνέντευξη στο μέρος που η ίδια πίστευε ότι έχει τοποθετήσει το θύμα του. Εκείνος μη μπορώντας να κρύψει την αμηχανία του επιμένει να απομακρυνθούν από το σημείο.

Όταν πια κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να κρυφτεί, ομολόγησε το έγκλημά του. Κατά τον καυγά τους, θόλωσε και στραγγάλισε την άτυχη κοπέλα. Το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ στον ξαδερφό του που τον είχε βοηθήσει επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ανάλογη ιστορία συναντήσαμε και στην υπόθεση του Δημήτρη Μπεκιάρη, ιδιοκτήτη beach-bar που χάθηκε μυστηριωδώς το 2014. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο άνδρας έφυγε γύρω στις 10 το βράδυ από το beach bar με το αυτοκίνητό του και έκτοτε, εξαφανίστηκε. Την επόμενη μέρα το πρωί το αυτοκίνητό του βρέθηκε ξεκλείδωτο στην είσοδο του πάρκιν. Κάποιοι είχαν φροντίσει να σβλησουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία και να στήσουν ένα περίεργο σκηνικό. Είχαν σκουπίσει το πορτ - μπαγκάζ και το χερούλι στην πόρτα του οδηγού.

Στο αμάξι βρίσκονταν τα ρούχα του, το πορτοφόλι του χωρίς χρήματα και το λαπτοπ του. Το πτώμα του Δημήτρη Μπεκιάτη βέθηκε σε χαράδρα. Όπως αποδείχθηκε, ο δολοφόνος ήταν έβας συνέταιρος του Μπεκιάτη στο beach-bar. Μάλιστα, ο δολοφόνος τον έψαξε στο «Φως στο τούνελ» «ελπίζοντας» να είναι ζωντανός.

Ο 32χρονος συνέταιρος του Δημήτρη Μπεκιάρη ομολόγησε τελικά ότι τον σκότωσε πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Όπως ισχυρίστηκε, οι δυο τους είχαν οικονομικές και επαγγελματικές διαφορές και συναντήθηκαν με σκοπό να συζητήσουν.

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα