Λαμία: Απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους

Μας ληστεύουν, μας κλέβουν και μας απειλούν ότι θα μας κάψουν ζωντανούς άμα μιλήσουμε, λένε οι κάτοικοι της Ανθήλης, οι οποίοι καταγγέλλουν την αδιαφορία και την ανικανότητα των αρμόδιων υπηρεσιών, αφού όπως λένε, οι Ρομά έχουν εγκατασταθεί ακόμα και μέσα σε περιοχή Natura...

Τα κρούσματα παραβατικότητας είναι απανωτά και διαφορετικά. Σύμφωνα με τους κατοίκους που έφτασαν μέχρι το γραφείο εισαγγελέα, οι δράστες σπάνε αυτοκίνητα, ανοίγουν σπίτια και καταστήματα, ληστεύουν ή κλέβουν ηλικιωμένους και μαθητές, που πάνε στο φροντιστήριο ή επιστρέφουν από το σχολείο τους.

«Δεν τολμάμε να απλώσουμε ούτε τη μπουγάδα μας. Κλέβουν ακόμα και τα απλωμένα ρούχα», λέει κάτοικος από το Παγκράτι Λαμίας, ο οποίος τονίζει ότι αν δεν γίνει κάτι για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.

Πρόσφατα έκλεψαν χρήματα από σπίτι ηλικιωμένης στην Αμφιθέα, κάτω από το λόφο Μιχαηλ και Γαβριηλ: «Ευτυχώς η γιαγιά ήταν πίσω στον κήπο γιατί αν την έβρισκαν μέσα στο σπίτι θα είχαμε χειρότερα», είπε ο γείτονας που τους είδε να φεύγουν από το σπίτι της ηλικιωμένης και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Συμμορίες ανήλικων

Δυστυχώς υπάρχουν συμμορίες ανήλικων ρομά, οι οποίες δρουν στο κέντρο της πόλης και στοχεύουν ηλικιωμένους ή μαθητές. «Απειλούν τα παιδιά που πηγαίνουν φροντιστήριο. Ζητούν χρήματα και κινητά. Όλα αυτά μέσα στις πλατείες και πεζόδρομους στο κέντρο πόλης», λέει ένας πολίτης, που η κόρη του με την παρέα της, έπεσε θύμα ανήλικων Ρομά στην πλατεία Πάρκου.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα